Lifestyle Putovanja

Gde Srbi putuju za Uskrs?

Iz turističkih agencija poručuju da su aranžmani za Uskrs rasprodati. Sudeći prema rasprodatim aranžmanima najpopularniji su gradovi u Španiji i Italiji, a iz godine u godinu sve više turista iz Srbije odlučuje sa da uskršnje praznike provedu u Grčkoj.

U turističkim agencijama kažu da su aranžmani uveliko rasprodati, da je prodaja počela još prošle godine, a da je najveće interesovanje bilo na Sajmu turizma u februaru.

Kako bi privukle putnike, turističke agencije nude raznovrsne aranžmane, a pojedine su ove godine obogatile ponudu, tako da nude i uskršnji aranžman za grčko ostrvo Santorini.

„U pitanju je direktan čarter let, jedna zaista lepa destinacija, ne tako uobičajena u ovom periodu godine, ali zbog tradicionalne proslave Uskrsa i zbog velike manifestacije koja se organizuje na ovom ostrvu odlučili smo da našim putnicima to ponudimo ove godine kao nešto što treba posetiti“, kažeAndrej Todorović iz Kontikija.

Todorović je rekao da se naveći broj putnika odlučuje za putovanje po Evropi.

„To su kratki, siti brejk odmori od tri, četiri noćenja. Najpopularniji aranžmani za Uskrs su ka destinacijama kao što su Španja, Italija, ali sve veći broj naših putnika želi da uskršnje praznike provede u Grčkoj“, navodi Todorović.

I aranžmani za Solun autobuskim prevozom su prodati, a gotovo i za Atinu.

Za građane sa dubljim džepom Kontiki nudi putovanje na daleke destinacije, a kako navodi Todorović, ti aranžmani uglavnom se prodaju više meseci unapred.

„Ono što je ove godine potpuni hit jeste Kina“, kaže Todorović.

U agenciji Halotours kažu da su putnicima ponudili raznovrsne aranžmane, među kojima i program Obala cveća, koji obuhvata Italiju i Francusku.

„Dvorci Bavarske, Obala cveća kao i Rim su putovanja koja se organizuju nakon Uskrsa, oko Praznika rada i prodata su i ona“, navode u toj turističkoj agenciji.

U ponudi je i Nostalgicna tura (Trebinje, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo), kao i Ohrid sa izletom za Albaniju, Tirana.

I turistička agencija „Big blu“ rasprodala je gotovo sve aranžane za Uskrs, a kako kaže operativni direktor te agencije Dušan Atanasov, najaktuelnija su putovanja za Budimpeštu, Beč, Rim, Barselonu i Nicu.

Atanasov navodi da je ove godine veliko interesovanje za banje u Srbiji, u kojima više nema slobodnih mesta, a građani koji za praznik žele da naprave predah od obaveza odlaze i na Zlatibor, Taru, Kopaonik ili Staru planinu, ali i na Oplenac.

Ovih dana, kako kaže, spremaju se ture i za udaljene destinacije – do Pekinga, Šangaja Balija i drugih ezgotičnih destinacija.

Atanasov navodi da su počele rezervacije za 1. maj, a domaći turisti iz Srbije zainteresovani su za odlazak na grčko ostrvo Krf i za Italiju, i dodaje da se Istanbul vraća na „velika vrata“ kada je reč o interesovanju putnika.

Kao novu u ponudi za turiste izdvojio je turu za Italiju, i to iz Beograda autobusom, do Trebinja i Dubrovnika, zatim trajektom do Barija, dok je povratak iz Napulja u Beograd predviđen avionom.

Putujte besplatno Evropom!

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link