Beograd Magazin

Gde Beograđani idu na doček Nove godine 2018.

Ako poželite da najluđu noć provedete u Beogradu, pogledajte gde Beograđani slave Novu godinu i odaberite doček Nove godine u Beogradu po svojoj meri.

Nova godina spada u najradosnije praznike, ili barem one svetovne. Novogodišnja atmosfera generalno čini ljude raspoloženijim i spremnim za slavlje. Slavimo godinu koju će uskoro biti iza nas, bilo iz razloga što je prošla uspešno ili smo je nekako pregurali, a željno iščekujemo narednu i očekujemo da će biti uspešnija. Upravo ovo jeste i raspoloženje Beograđana kada stiže Nova godina. Ovo je izbor za doček Nove godine 2018. iz ugla jednog Beograđana.

Kafane i restorani

beograd-uvece-izlasci
Izvor: wikimedia.org©

Za ljude koji vole da Novu godinu dočekaju u svečanoj amtofseri, kafane i restorani Novu godinu dočekuju u veoma drugačijem maniru od ostalih ugostitelja. Jeste da su restorani pogodni za posetioce svih uzrasta, ali je evidentno da se za ovakav doček najčešće odlučuju oni malo stariji.

Ipak je doček u kafani fantastična prilika da se staro društvo okupi, koje je inače zaokupirano svojim obavezama, pa makar jednom godišnje. U veseloj atmosferi uz razne đakonije i dobru čašicu, užitak je zagarantovan. Kafane u Beogradu su brojne, kao i mogućnosti za doček Nove godine na ovakvim mestima.

Najpopularniji izbor mesta koja za doček Nove godine 2018 restorani Beograda nude, obično se nalaze u Beomskoj četvrti – Skadarliji, mada ni restorani u Zemunu za doček Nove godine ne zaostaju sa ponudom. A kada zasvira truba ili tambura, veselje dostiže vrhunac.

Kada je cena u pitanju, dobra stvar je što se može pronaći širok izbor restorana i kafana po različitim cenama, pa se može izabrati odgovarajuća opcija za svoj budžet.

Popularni klubovi

Mladi se često odlučuju za doček Nove godine u nekom od popularnih klubova po kojima je Beograd nadaleko čuven. Šta je to što je mladima toliko primamljivo u klubovima? Okruženi su ostalim mladim ljudima, pušta se modernija muzika (u odnosu na restorane), a neko je već navikao na izlaske po klubovima pa je ovaj izbor prosto prirodan.

Klubovi imaju svoje prednosti, ali nije uvek sve bajno. Nije retka situacija da vlasnici klubova žele da iskoriste situaciju i zarade laku lovu. Imaju nameru da prodaju što više ulaznica, pa i više nego što klub realno može da podnese.

Posledice mogu biti dugi redovi za ulazak u klub, prevelika gužva u samom klubu, predugo čekanje konobara, redovi u toaletu, pa i nedovoljno pića.

Ponuda klubova je različita, pa se i cene znatno razlikuju. Neki klubovi u cenu uključuju ulaz i piće, dok drugi naplaćuju samo ulaz. Oni najveći i najpopularniji uglavnom naplaćuju sve u jednoj ceni, koja često prelazi cifru od 100 evra po osobi.

Novogodišnji koncerti

beograd_nova_godina2
beograd.rs

Širom sveta se Nova godina slavi na različite načine, ali kod nas su koncerti simbol novogodišnjih praznika. Već početkom novembra, Beograd postaje prelepljen plakatima koji najavljuju novogodišnji koncert poznatih pevača ili popularnog di džeja, u nekom od većih manifestacionih mesta. Novogodišnji koncerti su česta stvar i u Novom Sadu, kao i u drugim gradovima Srbije. Kada je Beograd u pitanju koncerti se obično održavaju u Beogradskoj Areni, hali Beogradskog sajma, BelExpo centru i sličnim mestima.

Ponude su ,,all inclusive’’, gde je u cenu ulaznice uključeno ,,neograničeno’’ piće, tj. sve dok ne ponestane najjeftinijeg pića koje može da se legalno nabavi. Isto piće se služi sa nedovoljnog broja štandova, pa je i to piće upitnog kvaliteta jako teško uzeti.

“Žrtve” ovakvih dočeka su u najvećem broju srednjoškolci. Može se reći da organizatori uče decu da ne veruju svemu što čuju i da se uvek zapitaju kada ponuda zvuči previše dobro da bi bila istinita.

Doček ispred Skupštine

Kada ne znamo gde bismo išli, Trg Nikole Pašića i doček ispred Skupštine je uvek poslednja opcija za Beograđane. Nekome je ova opcija najmanje privlačna, dok tradicionalno velike gužve govore da je nekome ipak užitak.

sneg-beograd-ulica
http://www.politika.rs/

Kućne žurke

Svakako opcija koju toplo preporučujemo. Provešćete veče sa ljudima koje dobro znate ili ćete imati priliku da upoznate nove ljude. Možete poneti svoje piće i proći jeftinije, imate veći izbor muzike, a ako se zapijete malo više – uvek će se naći slobodan kauč. Takođe, sva ona “nevažna” sujeverja koja vezujemo za Novu godinu, se najlakše mogu ispoštovati baš na kućnoj žurci. Crveni donji veš ne mora biti samo simbol radosti u narednoj godini, zar ne?

Doček kod kuće

beograd-pod-snegom-sneg
http://meteoplaneta.rs/

Znate onu: “Svugde pođi, kući dođi.”, za mnoge je upravo ova poslovica najbolji izbor kada stignu bučni novogodišnji i božićni praznici. Ne morate razmišljati šta obući za doček Nove godine, a o uštedi novca nema potrebe polemisati, te je definitivno najpraktičnije provesti doček Nove godine u toplini svog doma. Da li sa porodicom ili prijateljima, osećaj sigurnosti i komfora u svom domu ne može se meriti sa novim i nepoznatim okruženjem.

U poslednjim trenucima, dok sa TV-a ide odbrojavanje i dok Džej peva Kalašnjikov, odlazimo na terasu ili sa prozora gledamo paljbu pirotehnike sa svih strana. Nakon jutarnje kafe, sledi prvo čišćenje u novoj godini (svakako najmanje privlačan deo slavlja).

Kakav ćete izbor vi napraviti kada je doček Nove 2018. godine u Beogradu u pitanju? Pišite nam u komentarima.

Mateja Panović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link