Lifestyle

Najbolja tamburaška mesta u Novom Sadu

Uz dobro vino i tamburaše hladno doba najbrže prođe, a zvuk tamburice u Vojvodini ne prestaje ni sa prvim vesnicima proleća, ni visokim temperaturama leta. Oni su uvek tu, da vas oraspolože, razvesele, ali i kad tugujete, kada slavite ili jednostavno samo uživate. Istraživali smo gde se u Novom Sadu mogu čuti tamburaši, postoje li uopšte ovakva mesta ili se pod pritiskom novokomponovane muzike, sve više povlače.

Kada gosti dođu u naš grad, obavezno je bar jedno veče u nekom od novosadskih tamburaških podruma ili restorana.

Izdvojili smo nekoliko lokala gde se još uvek može čuti zvuk tambure i osetiti duh vojvođanskih ravnica.

Lazin salaš

Između mnogobrojnih lokala u ulici laze Telečkog, jedan je drugačiji. Ovde ćete čuti tamburaše svakog dana u nedelji. Danju možete otići na ručak, a uveče ovo je pravo mesto za sve meraklije. Uz tamburicu se peva do ranih jutarnjih časova, a neretko se organizuju i proslave. U Lazin Salaš se ide i na after, pa je ovde krcato do zore. I da, nemojte se iznenaditi ako ovde zateknete i zvezde sa estrade.

Tako je suđeno

U kafani Tako je suđeno tamburaši ne nastupaju svako veče, ali vikendom uglavnom ovde možete svratiti ako ste pošli na tamburaše. Gosti su različitih generacija,  možete naići na neko momačko ili devojačko veče. Tamburaši nikako ne idu bez vina, pa tako ovde možete uživati u odličnom izboru domaćih specijaliteta i pića.

Osam tamburaša

Kao i u pesmi, Osam tamburaša je na Petrovaradinu. U ovom restoranu, tamburaši vas zabavljaju od četvrtka do nedelje, a prelep pogled na Dunav i Novi Sad ulepšaće vaš boravak ovde. Preko dana možete uživati u specijalitetima domaće kuhinje, a uz kuvano vino, zima će sigurno biti mnogo toplija.

Konoba Orkus

Konoba Orkus je tamburaški podrum u Grčkoškolskoj ulici. Kažu da imaju najdužu tamburašku tradiciju u gradu, a vikednom se ovde uvek traži mesto više. Ako krenete u Orkus obavezno rezervišite svoje mesto na vreme. I ovde su gosti uglavnom mlađi, a dobro vino zaštitini je znak Orkusa.

Konoba Akustik

Prvo je otvorena u Beogradu, a nedavno i u Novom Sadu. Konoba Akustik prepoznatljiva je po jedinstvenom enterijeru i naravno odličnim tamburašima. I ovde možete otići i na ručak, roštilj ili vojvođanske specijalitete, a za dobar provod uveče su zaduženi novosadski tamburaši.

Saznajte gde je zabava vikendom a da nije u klubu

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ko je koliko platio, nijedan lokal nije dobar, NIJEDAN!! Tako da ne lazite narod vise, u vecini slucajeva je preplaceno veselje sa bosanskom muzikom (nazalost).. Eeeee Novi Sadeeeee, nema vise dobrih tamburasa u NS. Resenje – na selo!

  • Ova cura sto ce ziveti u Rimu izvika ove kafane…nisu lose ali daleko je to od pravih vojvodjanskih becarskih tamburaskih kafana. Bio sam u jednoj (da ne imenujem) i slusao cetnicke pesme, pola cecinog zivotnog opusa i novokomponovan sljam. Mislim da su u Zemunu daleko bolje tamburaske kafane…

  • Preskocena je jedna gde pouzdano znam da kad god sam bio bilo je prava dobra tamburaska muzika, stalan tamburaski sastav … VINSKI PODRUM ! Petkom i subotom, odlican provod i muzika dodje do svakog stola.

OGLAS

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link