Koncerti

Počinju novogodišnji i Božićni koncerti

U nedelju, 13. decembra koncertom pod nazivom GLAS ANĐELA – Stare božićne pesme evropskih naroda u izvođenju Marte Šebešćen (UNESCO umetnik za mir) s ansmblom, počinje ciklus BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI KONCERTI u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada.

Ova tradicionalna manifestacija, koja je osnovana 1997. godine, vremenom je izrasla u značajno i vredno kulturno-umetničko obeležje grada. Okvirni period odvijanja je uvek od 10. decembra do 15. januara, jer koncerti „prate“ božićno-novogodišnje praznike, kako po gregorijanskom, tako i po julijanskom kalendaru. Visok umetnički kvalitet programa, kao i pažljivi odabir uglednih umetnika iz naše zemlje i iz inostranstva su primarne karakteristike ovog Ciklusa koje će biti prisutne i na ovogodišnjoj manifestaciji koja počinje u nedelju 13. decembra. Koncerte umetničke, ali i etno muzike izvodiće renomirani umetnici/ansambli iz Srbije i iz inostranstva. Programi će se realizovati u svečanoj Sali Gradske kuće i u Sinagogi.

Nedelja, 13. decembar, Gradska kuća, 20,00 časova

GLAS ANĐELA

Stare božićne pesme evropskih naroda

Márta Sebestyén, (UNESCO umetnik za mir), glas, frule, bubanj

Sofia Labropoulou, kanun – Zoltán Szabó, frule, gajde

Béla Szerényi, organistrum – Béla Szerényi junior, organistrum, zurle

Judit Andrejszki, glas, čembalo, orgulje, bubanj

Midhat Mutapčić, udaraljke

Koncert se realizuje zahvaljujući pomoći: Institut Collegium Hungaricum.

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link