Magazin Svet

Galeb zgrabio paket marihuane pred policajcima u civilu i duvača spasao hapšenja

galebovi
Foto: ilustracija

Policajci u civilu 2019. godine patrolirali su Cultural Festivalom u švedskom gradu Geteborgu i tom prilikom uočili žensku osobu s džointom.

Dok su prilazili ženi, spazio ih je muškarac u njenom društvu te bacio vrećicu u kojoj se navodno nalazila marihuana, što su policajci brzo uočili.

To je njihovu pažnju sa žene usmerilo na muškarca, te su se zaputili prema njemu i krenuli pokupiti sumnjivu vrećicu, no u tom trenutku je, piše The Leaf Desk, naleteo galeb, kljunom zgrabio vrećicu i odleteo.

Portparol policije Geteborga Stefan Gustafson je izjavio da su policajci bili izuzetno iskusni te da su procenili da je u vrećici bilo oko 10 g kanabisa. No, kako nije bilo dokaza, nije došlo ni do hapšenja, a galeb je tako spasao muškarca koji je uspeo da pobegne dok su policajci šokirano gledali kako galeb leti s vrećicom trave.

No, žena s džointom s početka priče nije bila te sreće – nju su uhapsili.

Inače, Švedska ima jedan od strožih zakona što se tiče posedovanja droge, uhvate li vas s džointom možete dobiti veliku novčanu kaznu ili do čak šest meseci zatvora, piše Index.

Bakica (94) u dugim gaćama prošvercovala 5 kilograma marihuane preko granice

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

54 Shares
Share via
Copy link