Beograd Magazin

Smrznuti frilenseri i dalje čekaju čajanku sa premijerkom: Imamo ubedljivo najveći porez u regionu!

Frilens
Foto: Luftika

Frilenseri proveli su već dve noći u šatorima isred Skupštine, grčeći se na minusu. Promrzli i dalje čekaju odgovor Vlade, i čajanku koju im je Ana Brnabić obećala.

Kako bi sprečili usvajanje predloženog zakona o plaćanju poreza za prethodnih 5 godina, frilenseri izašli su na ulicu ispred Skupštine da apeluju na ponovno razmatranje datog predloga. Naime, naknade za dug iz prethodnog perioda mesečno bi iznosile i do 70 odsto njihovih trenutnih prihoda.

Za radnike na internetu usvajanje datog zakona bilo bi ogroman teret u budućnosti – bili bi primorani da isplaćuju dug koji nije nastao njihovom greškom već propustom PU i neažurnošću Vlade Srbije.

– Stav svih frilensera je da problem jedino dogovorom može da se reši. Ali vidimo da ništa sem pritisaka (u ovom smislu pritisaka na ulici) vlast ne pomera sa polazne tačke.

Kako su proveli noć pod minusom i u čemu leži problem predloga Vlade, za Luftiku objašnjavaju novosadski frilenseri:

Ističući da frilenseri nisu izdvojene jedinke u ovoj zemlji, već deo šireg kolektiva koji zajedničkim snagama treba da rešava sve probleme, ponosno će dočekati i podržati Ekološki ustanak. A da li će se se njihove primedbe usvojiti, saznaćemo nakon čajanke.

Vlada Srbije usvojila harač frilensera, samo još Kebara i Langura da pogode taster “da”

Kristina Bondžulić

Poetičan diskutant. Disciplinuje misli pisanjem

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
21 Shares
Share via
Copy link