Magazin

Na današnji dan rođen je veliki Fredi Merkjuri i objavljen poslednji i najtužniji spot Queena

queen posledji spot

Na današnji dan, 1946. godine, rodio se jedan od najboljih pevača svih vremena, legendarni Fredi Merkjuri, pevač grupe “Queen”, koji bi, da je živ, proslavio svoj 73. rođendan.

Iako je živeo svega 45 godina, iza sebe je ostavio brojne nezaboravne hitove koji se i dan danas slušaju, kao što su “We Are The Champions”, “We Will Rock You”, “Radio Gaga”, “Bohemian “Rhapsody”, “Crazy Little Thing Called Love”, “Friends Will Be Friends”, “The Show Must Go On” i mnogi drugi podseća Telegraf.

Kao što je poznato, Fredi je preminuo 24. novermbra 1991. godine od upale pluća prouzrokavanim HIV virusom. I pored teške bolesti, Merkjuri nije zapostavljao muziku i vredno je sa ostatkom grupe “Queen” radio na stvaranju novih hitova, sve do svoje smrti.

Svoj poslednji spot snimio je za pesmu “These Are The Days Of Our Lives”, emotivnu numeru uz koji su plakali brojni njegovi fanovi. Fredi, koji je već bio teško bolestan i slabo pokretan, dao je sve od sebe da sve bude “pod konac”.

Zbog Merkjurijevog zdravstvenog stanja spot je snimljen u crno-beloj tehnici, i to bez Brajana Meja.

Naime, gitarista grupe “Queen” je u to vreme bio odsutan, tačnije u Sjedinjenim Američkim Državama, pa je morao sam da snima scene za isti, tako da su kadrovi sa Mejom naknadno dodati u spot.

Poslednje reči koje je Fredi izgovorio u ekranizaciji pesme “These Are The Days Of Our Lives” (i ujedno poslednje pred kamerama) bile su: “I still love you”, odnosno “Još vas volim”, upućene njegovim fanovima. Spot je objavljen tačno na njegov poslednji rođendan, 5. septembra, kada je Merkjuri napunio 45 godina.

Pesma “These Are The Days Of Our Lives” našla se na prvom mestu na listama u Ujedinjenom Kraljevstvu, Nemačkoj i Irskoj.

Pogledajte spot za pesmu “These Are The Days Of Our Lives” grupe “Queen”:

Prvi put ova pesma je uživo izvedena šest meseci nakon Fredijeve smrti, na tribjut koncertu posvećenom Merkjuriju, a zajedničkim snagama izveli su je Džordž Majkl i Lisa Stensfild na krcatom Vembli stadionu 20. aprila 1992. godine.

Hit “These Are The Days Of Our Lives” se i dan danas izvodi, a pogledajte kako ju je otpevao bubnjar grupe “Queen” Rodžer Tejlor.

Film o Frediju i grupi Queen je veliki hit, ali ovih 5 scena su potpuna izmišljotina

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

200 Shares
200 Shares
Share via
Copy link