Lifestyle Magazin

Prijatelji Fredija Merkjurija i dalje od njega dobijaju poklone za Novu godinu

fredi merkjuri

Legendarni Fredi Merkjuri bio je pevač vanvremenske britanske rok grupe Queen. Fredi nas je napustio pre 28 godina od posledica HIV-a, a osim po svom raskošnom vokalu, upamćen je i po velikoj darežljivosti.

Tome u prilog piše i britanska štampa, koja navodi da je pevač svojim prijateljima nastavio da šalje novogodišnje poklone i nakon tragične smrti.

Naime, kako navodi britanski Mirror, pevač je uredio testamentom da lanac prodavnica Fortnum & Mejson svake godine oko božićnih praznika šalje korpu sa poklonima njegovim najbližim prijateljima i njihovoj deci.

Život legendarnog pevača uticao je na mnoge, a njegov blizak prijatelj Elton Džon u svojoj knjizi “Ljubav je lek: O životu, gubitku i kraju AIDS-a” (Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS) podelio je detalje o Fredijevim poslednjim danima.

“Nekoliko nedelja posle sahrane sam tugovao. Na Božić sam saznao da je Fredi ostavio poslednji dokaz svoje nesebičnosti. Tugovao sam kad mi se prijatelj pojavio na vratima i doneo nešto zamotano u jastučnicu. Unutra je bila slika jednog od mojih omiljenih umetnika, britanskog slikara Henrija Skota Tuka. I unutra je bila poruka od Fredija. Godinama pre Fredi i ja smislili smo jedan drugom nadimke, naša “drag-kraljica alter ega”. Ja sam bio Šeron, a on je bio Melina. U poruci je pisalo: “Draga Šeron, mislila sam da bi ovo moglo da ti se svidi. S ljubavlju, Melina. Srećan Božić”.

Elton Džon je rekao da su ga tada preplavile emocije.

“Imao sam tada 44 godine i plakao sam kao dete. Taj predivan čovek u svojim poslednjim danima nekako je uspeo da za mene pronađe lep božićni poklon. Koliko god je taj trenutak bio tužan, često se upravo njega setim kad razmišljam o Frediju jer odražava njegov karakter. U smrti me podsetio na to šta ga je činilo toliko posebnim u životu”, poručio je Elton.

Hor i profesor maskiran u Fredija Merkjurija dok izvode Bohemian rhapsody su sve što treba da vidite danas (VIDEO)

33 Shares
Share via
Copy link