Lifestyle Magazin

Prijatelji Fredija Merkjurija i dalje od njega dobijaju poklone za Novu godinu

Legendarni Fredi Merkjuri bio je pevač vanvremenske britanske rok grupe Queen. Fredi nas je napustio pre 28 godina od posledica HIV-a, a osim po svom raskošnom vokalu, upamćen je i po velikoj darežljivosti.

Tome u prilog piše i britanska štampa, koja navodi da je pevač svojim prijateljima nastavio da šalje novogodišnje poklone i nakon tragične smrti.

Naime, kako navodi britanski Mirror, pevač je uredio testamentom da lanac prodavnica Fortnum & Mejson svake godine oko božićnih praznika šalje korpu sa poklonima njegovim najbližim prijateljima i njihovoj deci.

Život legendarnog pevača uticao je na mnoge, a njegov blizak prijatelj Elton Džon u svojoj knjizi “Ljubav je lek: O životu, gubitku i kraju AIDS-a” (Love is the Cure: On Life, Loss, and the End of AIDS) podelio je detalje o Fredijevim poslednjim danima.

“Nekoliko nedelja posle sahrane sam tugovao. Na Božić sam saznao da je Fredi ostavio poslednji dokaz svoje nesebičnosti. Tugovao sam kad mi se prijatelj pojavio na vratima i doneo nešto zamotano u jastučnicu. Unutra je bila slika jednog od mojih omiljenih umetnika, britanskog slikara Henrija Skota Tuka. I unutra je bila poruka od Fredija. Godinama pre Fredi i ja smislili smo jedan drugom nadimke, naša “drag-kraljica alter ega”. Ja sam bio Šeron, a on je bio Melina. U poruci je pisalo: “Draga Šeron, mislila sam da bi ovo moglo da ti se svidi. S ljubavlju, Melina. Srećan Božić”.

Elton Džon je rekao da su ga tada preplavile emocije.

“Imao sam tada 44 godine i plakao sam kao dete. Taj predivan čovek u svojim poslednjim danima nekako je uspeo da za mene pronađe lep božićni poklon. Koliko god je taj trenutak bio tužan, često se upravo njega setim kad razmišljam o Frediju jer odražava njegov karakter. U smrti me podsetio na to šta ga je činilo toliko posebnim u životu”, poručio je Elton.

Hor i profesor maskiran u Fredija Merkjurija dok izvode Bohemian rhapsody su sve što treba da vidite danas (VIDEO)

213 Shares
213 Shares
Share via
Copy link