Magazin

Fotografije tri sestre iz BiH kako galopiraju na konjima po snegu oduševile su region (VIDEO)

Priča o sestrama Bektić koje su snimljene kako, uprkos snegu i niskim temperaturama, jašu konje poput lepotica iz američkih kaubojskih filmova, izazvala je talas pozitivnih reakcija i oduševljenje građana iz regiona. Video je snimio  režiser Ado Hasanović, a na njemu se nalaze sestre Ćamka, Fatima i Kadira.

Sestre su dobile brojne nadimke i komplimente, pa su prozvane srebreničkim princezama. Za ovo je zaslužan Hasanović koji je snimio i fotografisao sestre i snimak objavio na društvenim mrežama.

“Prijatelj sam s porodicom Bektić i dogovorili smo se da napravimo fotografije. Iskoristili smo priliku da uživamo u snežnoj čaroliji. Eminove ćerke su četiri anđela iz Srebrenice koje krase naš grad i državu svojim ponašanjem, hobijem i pozitivnom energijom”, rekao je za Klix.ba Hasanović koji je takođe iz Srebrenice, a proteklih godina živi u Italiji gdje je diplomirao na prestižnoj filmskoj akademiji Centro sperimentale di cinematografia.

Fotografije su nastale spontano. Dok je Hasanović pio kafu sa željom da posle jaše konje, sestre su izašle napolje, nahranile konje, pripremile ih i počele jahati.

sestre-bektic-1jpg
Foto: Ado Hasanović

“Krenula je avantura koja se viđa samo na filmovima”, rekao je Hasanović.

Ćamka Bektić kazala je za Klix kako ljubav prema konjima i jahanju seže daleko u prošlost. Dedovi i s majčine i s očeve strane su imali konje.

“Za sve ovo su zaslužni geni. Moj otac je i pre rata imao konje, a kada se vratio iz Nemačke obnovio je ergelu. Samim tim s njima smo se družile od malih nogu. Rasle smo s njima, bili su naše lutke i plišane mede. Čim sam počela hodati, otac me je stavljao na njihova leđa”, kazala je Ćamka.

Trenutno imaju 12 konja, od koji su četvoro ždrebadi. Fotografije koje su dospele u javnost nastale su u subotu 14. januara.

“Uvek sam na svom Facebook profilu objavljivala slike s konjima, ali se nikad nisam nadala nečemu ovakvom. Verujte i ja sam bez teksta. Drago mi je da su ove fotografije otišle u javnost s velikom dozom pozitive jer Srebrenica diše i živi zajedno s njenim građanima”, istakla je Ćamka.

Porodica Bektić živi u selu Jasenova, a otac Emin je poznat kao veliki ljubitelj životinja.

Iskrena priča iz BiH: „Dok ja vozim viljuškar, oni sede u kafani i smiju mi se“

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

260 Shares
260 Shares
Share via
Copy link