Novi Sad Vesti

Snajperova 5-orka pretukla mladića u službenim prostorijama FK Vojvodine

sloba-snajper-milos-vucevic
Slobodan Milutinović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

U svečanom salonu u prostorijama FK Vojvodina 1. februara brutalno je pretučen Nikola Ćulum (22), a za ovo delo osumnjičeno je za sada pet osoba koje se dovode u vezu sa nekadašnjim vođom navijača i članom uprave ovog kluba Slobodanom Milutinovićem Snajperom.

Nikola Ćulum je dan kasnije otišao u policiju i pred tužiocem je pokrenuta krivična prijava protiv NN lica. Za ovo delo osumnjičeno je najmanje pet osoba, a od čega su trojica u bekstvu.

– Osumnjičeni su Uroš Vujović (21), sin fudbalskog sudije Maja Vujovića, koga su mediji dovodili u vezu sa nekim od fudbalskih afera, Nemanja Toprek (23), i Aleksandar Šodić (31), vođe navijača Vojvodine, i saradnici ‘čuvenog’ Slobodana Milutinovića Snajpera, a zanimljivo, sva trojica su u bekstvu, i policija ih već 20 dana traži. Pored njih, osumnjičeni su i Boris Godinski (31) i Jovan Senderak (20) – kaže izvor portala Nova.rs iz policije.

U zapisniku prijave do koje je došao ovaj portal, a koju je Ćulim podneo dan nakon što je pretučen, stoji da su mu osumnjičeni u klupskim prostorijama FK Vojvodine, zadavali udarce zatvorenim šakama, nogama i drvenim palicama. Prostorije u kojima se prebijanje dogodilo date su na korišćenje navijačima, a uprava je, navodno, odbila da u njih postavi sigurnosne kamere.

– U prostoriji gde su se nalazili i gde je izvršeno krivično delo bilo je ugašeno svetlo, te se ne zna ko je tačno, koliko udaraca naneo oštećenom i čime, ali su ga naizmenično udarali u kontinuitetu, otprilike sat vremena. Skinuli su mu farmerice i donji deo veša, pa su ga tako nagog, udarali drvenim letvama. Oštećeni je padao i ustajao, kako ustane, tako su ga opet udarali da padne. Tokom tuče su mu govorili da je cinkara, da namešta svoje navijače. Oštećeni je nekoliko puta gubio svest – stoji u zapisniku.

U istom izveštaju piše i da je oštećeni izlazio u nameri da se udalji i pobegne izvršiocima, oni su ga oni i dalje udarali i šutirali.

– Nakon što je uspeo da pobegne od izvršilaca, oštećeni se javio KBC Novi Sad, gde su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu polomljene leve jagodične kosti i levog dela gornje vilice – navodi se u zapisniku i konstatuje da se osumnjičeni terete za krivična dela nasilničko ponašanje i teška telesna povreda.

Iz Osnovnog javnog tužilaštvu u Novom Sadu kažu da je od strane Policijske uprave Novi Sad dostavljena krivična prijava Nikole Ćuluma protiv NN lica zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz člana 344. stav 2. i teška telesna povreda iz člana 121. stav 1. Krivičnog zakonika.

– Tužilaštvo je, postupajući po primljenoj krivičnoj prijavi, ispitalo određene svedoke, nakon čega je, po predlogu tužilaštva, Osnovni sud u Novom Sadu odredio pritvor određenom broju lica, dok određeni broj lica nije dostupan na poznatim adresama, zbog čega postoji sumnja da se nalaze u bekstvu – navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Kažu, i da je pred ovim tužilaštvom u toku postupak preduzimanja određenih dokaznih radnji, zbog čega ne mogu saopštiti više informacija u ovoj fazi postupka, imajući u vidu da tužilaštvo preduzima sve radnje u cilju rasvetljavanja događaja, te pronalaska svih izršioca ovog krivičnog dela.

Fudbal, dilovanje, nasilje: Ko je Sloba Snajper koji je večeras izbegao smrt?

Antonije Kosanović

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link