Magazin Novi Sad

Novi gradonačelnikov čovek u upravi FK Vojvodina: Dilovanje droge, posredovanje u prostituciji, napad na policajca…

sloba-snajper-milos-vucevic

Najplaćenijem srpskom političaru Dušanu Bajatoviću je oduzeto upravljanje FK Vojvodina, nakon što je na sednici Upravnog odbora izabrano novo rukovodstvo. Novi članovi uprave su bliski gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, a najzvučnije novo ime je Slobodan Milutinović Snajper, momak sa bogatom kriminalnom karijerom.

Slobodan Milutinović Snajper je bio na čelu Vošine navijačke grupe (Firma), višestruko osuđivan, kojem su za prethodnih 7 godina tri puta dizani automobili u vazduh.

Bio je desna ruka pokojnog predsednika kluba Bate Butorovića. Nekoliko godina kasnije preuzeo je novosadskog drugogligaša FK Kabel, koji je zbog nameštanja utakmica tada godine kažnjen oduzimanjem bodova.

Milutinović se, osim nedozvoljenog nošenja oružja, napada na službeno lice, nanošenje teških povreda, bavio i preprodajom droge i posredovanjem u prostituciji.

U zatvoru je odležao ukupno tri godine zbog prodaje droge i napada na policajca, a za ostala krivična dela dobio je uslovnu kaznu. Sada je na slobodi i blizak je gradonačelniku Milošu Vučeviću.

slobodan-milutinovic-snajper

Posle odsluženja kazne zbog droge, Milutinović se našao na meti kriminalca Marka Markuša, koji je sin oficira novosadske policije. Markuš ga je pretukao i izbo nožem, zbog čega je prvobitno je bio osuđen na 5 godina zatvora. Nakon toga je Milutinović “zaboravio” ko ga je tukao i izbo, a Markuš je oslobođen optužbe. Marko Markuš je ubijen 2017. godine, a ubica i nalogodavac do danas nisu otkriveni.

Milutinović je svojevremeno bio blizak i sa Draganom Jovanovićem Gidrom, koji je takođe važio za vofu frakcije G-3. Gidra je ubijen u septembru 2016. u okršaju sa obezbeđenjem “Moje kafanice”. Stevan Josić, radnik obezbeđenja, poznatiji kao Sima Strahota, priznao je zločin.

Pažnju javnosti na sebe Milutinović je više privlačio po crnoj hronici, pa se tako o njemu pisalo u februaru ove godine, kada je eksplozivna naprava postavljena pod “porše kajen” u kojem se nalazio novopečeni član Uprave FK Vojvodina. To je bilo treće uništavanje automobila koji je koristio Milutinović, s obzirom na to da mu je 2013. zapaljen “mercedes”, a 2018. “volvo XC 90”.

Snajper je i ranije bio poznat kao neformalni šerif u FK Vojvodina. Bivši fudbaler Vojvodine Nikola Trujić ispričao je da ga je, nakon utakmice između Ružomberoka i Vojvodine, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Milutinović uhvatio za vrat i počeo da ga gura, optužujući ga navodno da se raspravljao sa navijačima. Trujić je tada rekao da ga je neko drugi udario pesnicom u glavom. To je bio jedan od razloga zbog kojih je ovaj igrač napustio Vojvodinu.

U Upravni odbor FK Vojvodina izabrani su još i Dragoljub Samardžić (predsednik), Ljubomir Apro, Nikola Vasiljević, Milan S. Đukić, Živan Kolarski i Petar Đurđev.

Ko je privatna vojska kriminalaca ispred sedišta SNS u Novom Sadu (VIDEO)

336 Shares
336 Shares
Share via
Copy link