ribokradica-1
Film Novi Sad

Premijera filma „Grabljivci“ 15. novembra u Novom Sadu

Ujedinjeni ribolovci Srbije zajedno sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode organizuju novosadsku premijeru filma „Grabljivci“, koji govori o problemu ribokrađe u našoj zemlji i posledicama po njen ekosistem.

Premijera će se održati u petak 15. novembra u 18 časova u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, u Radničkoj ulici broj 20a u Novom Sadu.

ribokradica-2
Iako trajno zaštićena vrsta u našoj zemlji, kečiga iz divljine se i dalje nudi u restoranima i na pijacama

Nakon projekcije uslediće panel diskusija na kojoj će govoriti:

Branko Miljanović –iljan vanredni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Departman za biologiju i ekologiju

Nemanja Ivanović – načelnik Odeljenja za kontrolu, zaštitu i korišćenje prirodnih dobara i ribljeg fonda u AP Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine

Dragan Gmizić – autor filma

Film govori o izraženom problemu ribokrađe u Srbiji, prateći aktivnosti ribočuvara, ribolovaca i aktivista za zaštitu prirode u namerama da spreče ilegalni ribolov, ali i ukažu na posledice prekomernog korišćenja ribljeg fonda u našoj zemlji.

Prikazana je i nelegalna prodaja strogo zaštićenih vrsta u restoranima i na pijacama, kao i prodaja ribe na mestima koja ne ispunjavaju osnovne sanitarne uslove.

Film su finansijski podržali Ministarstvo zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, a u saradanji sa BIRN Srbija, Udruženjem za zaštitu divljih životinja iz Nemačke (Associaction for Wildlife Protection) i WWF Adria – Svetskom organizacijom za prirodu.

Ako si kreten prema prirodi koja ti vazduh daje, kreten si i prema ljudima i životinjama sa kojima živiš

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

14 Shares
Share via
Copy link