Magazin Srbija

“Volite ih, grlite najjače, kad odu boli svaka neizgovorena reč”: Suza je pisala svim mamama bolesne dece u Srbiji

filip mrkic
Printscreen/Facebook/Suza Atanasov

Filip Mrkić preminuo je samo tri meseca pre 18. rođendana. Srbiju je ganula najtužnija ljubavna priča o Filipu i Anastasiji, koji su se upoznali u bolnici gde su se zaljubili i razmenjivali pisma između bolničkih kreveta. Filipova mama je, iako u teškoj situaciji, objavila poruku kako bi podržala mame čija su deca bolesna.

– Dugo razmišljam, dugo želim nešto da kažem svim mamama koje upravo sede pored svoje dece na klinici, koje zamišljene, uplakane, uplašene, sklopljenih očiju mole za svoju decu. Mame koje se teturaju bolničkim hodnicima jer nisu spavale, jele, čekaju rezultate, doktore po hodnicima, tračak nade i reč ohrabrenja. Ne dajte se, budite jake, nasmejte se svaki put kada svoje dete uhvatite za rukicu, budite mu oslonac, snaga. Oni to u nama traže. Ne dozvolite da vide vaše brige, strahove, sumnje. Ulijte im nadu iako i sami ne verujete u potpunosti. Oni to očekuju od nas. Mi smo mame zar ne? – napisala je Filipova mama Suza.

Kako je dodala, nema boljeg leka od ljubavi.

–  Iako je neizvesno i vidite da gubite, neka ne primete. Obrišite suze i nasmejte se, neka vide da ste lepe i u teškim trenucima. Neka im se ureže vaš osmeh. I ako krenu, kao što je moj sin, neka poslednje što ponesu bude vaš osmeh. Možda nećete razumeti ovo što pišem, ali ako sam nešto naučila za deset godina na hematologiji sa svojim detetom, a gledajući svu tu decu, to je da je, šta god da uradimo, malo naspram onoga protiv čega se oni bore. Svaki dan je dragocen, u svom mraku postoji tračak svetlosti. Ta svetlost su naša deca, naši heroji. Volite ih, grlite najjače, smejte se sa njima. Živite, kao da je svaki dan poslednji. Jer kada zaista bude poslednji boleće svaka neizrečena reč, svaki propušteni zagrljaj, svaki protraćeni dan u nemoći i beznađu. Ne dozvolite to. Budite jake za svoju decu. Volim vas sve – dodala je majka.

Izvor: Telegraf.rs

Novosađanka Nastasja je saznala da ima rak u trudnoći: Lekari nisu hteli ništa da mi kažu dok se ne porodim

Čitajte Luftiku na Google vestima

160 Shares
160 Shares
Share via
Copy link