Magazin Poznati

Našu pevačicu publika je obožavala, imala je specifičan glas, opaka bolest je uzela u 51. godini

vera-nesic
Foto: Printscreen

Nakon što su lekari u Srbiji učinili sve što su mogli, pomoć je potražila i u Americi.

Pevačica Vera Nešić stekla je veliku popularnost krajem osamdesetih godina prošlog veka zahvaljujući specifičnoj boji glasa.

Publika je sa oduševljenjem slušala njene izvedbe sevdalinki, ali i novokompovane folk muzike koja je tokom devedesetih bila izuzetno popularna.

Baš u tom periodu, Vera izdaje neke od svojih najvećih hitova poput „Bez tebe jutro ne sviće“, „Ti si mi srce slomio“, „Probudi me“…

Ova Kragujevčanka izuzetno je bila vezana za rodni kraj, pa se njena pesma „Zaspala je Šumadija“ smatra simbolom ovog kraja.

Poslednji album objavila je za Grand produkciju 2006. godine, pod nazivom „Bolujem“.

Ubrzo je obolela od kancera, a preminula je 2011. u 51. godini života.

– Vera je preminula 10. januara u Finiksu, u Arizoni. Bol je ista kao i tada, ništa manja. Mi smo 30 godina bili u braku, u kom smo dobili dve ćerke – Katarinu i Emiliju. Išli smo zajedno i u osnovnu školu – rekao je njen suprug pre nekoliko godina za Kurir.

Nakon lečenja u Srbiji, pomoć su potražili i u Americi, prenosi Nova.

– Borila se s karcinomom do poslednjeg časa, tri godine je bolovala. Njeno lečenje je bilo završeno i u Beogradu i u Kragujevcu, pa smo onda došli ovde. To su bili strašni trenuci. Zamislite kad vam lekari kažu: ‘Potražite nešto drugo, vaše lečenje radioterapijom i hemoterapijom je završeno.’ Onda smo mi došli ovde kod ćerke Katarine u Ameriku.

Malo je poznato da je upravo Vera pevala prateće vokale Ceci na njenom debitantskom albumu i pesmi „Cvetak zanovetak“.

– Da, Ceca se tad pojavila na Ilidži i dobila debitantsku nagradu. Posle toga Vera joj je na prve dve ploče pevala prateće vokale, pa onda i Snežani Savić, Miroslavu Iliću, Milošu Bojaniću, Radiši Uroševiću i mnogim drugima. Snežana Đurišić, Ana Bekuta i Vera su to maestralno radile u tom periodu.

Naša pevačica i u 50. ne odustaje od borbe za potomstvo: “Dok god postoji nada neću se predati

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link