Novi Sad Uncategorized

Fijakeri u centru Novog Sada ostaju cele godine

Novosađani, ali i mnogobrojni turisti i gosti Novog Sada, oduševljeni su fijakerom i konjima. Kako su saopštili organizatori, u dogovoru sa Gradom Novim Sadom, fijakeri će voziti cele godine!

Poslednji fijakerista u Novom Sadu prestao je sa radom 1986. godine.

“Fijaker se za pristojnu cenu mogao iznajmiti na trgu ispred Gradske kuće. Od 1924. godine fijakeri polako izlaze iz mode, ustupajući svoje mesto automobilima, a poslednji od ovih simbola romantike iščezao je s novosadskih ulica 1986. godine. Za savremenike fijakera to je bio samo jedan od načina prevoza. Fijaker je postao simbol romantike i prošlih vremena onda kad je nestao iz svakodnevnog života grada koji je kraj svog veka odslužio kao atrakcija čekajući putnike i uživaoce ispred nove železničke stanice”, seća se Novosađanin Nenad tih dana.

Da je fijaker na novosadskim ulicama simbol romantike, govore nam i tri prosidbe koje su desile na fijakeru tokom “Novosadskog Winter Festa”.

Organizatori su odlučili i da nagrade one koji su oduševljeni ovom atrakcijom. Do kraja “Novosadskog Winter Festa” postavite na društvene mreže svoju fotografiju iz fijakera uz hešteg #NSWinterFest, a oni čije fotografije budu imale najviše lajkova biće nagrađeni putovanjem na Kopaonik za dve osobe. Pobednike ćemo objaviti 1. februara na zvaničnoj Fejsbuk stranici Novosadski Winter Fest.

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Zasto vozaci/vlasnici fijakera ne ciste za svojim konjima. Sve je to lepo i meni se dopada, ali mi se ne dopada konjski izmet u centeu grada! Bar 2 puta do sad sam to video i svi se prave ludi… Nedopustivo.

378 Shares
378 Shares
Share via
Copy link