Magazin

Od čuvenog glumca roditelji digli ruke kada je sa 16 napustio školu, srećom i talentom osvojio svet

Trainspotting-1995
Foto: REX / Shutterstock

Film jedne generacije obeležio mu je život. Mnogi i dalje ne znaju njegovo ime, ali ga prepoznaju kao „lika iz filma Trainspotting“ iako je nakon toga imao zapažene uloge i u drugim filmovima.

Juče je Juan Mekregor proslavio svoj 52. rođendan, a to je bio povod da se oglasi i Radioaktivni komarac sa svoje Fejsbuk stranice. On je ukratko opisao karijerni i životni put čuvenog glumca, koji je zahvaljujući ulozi Marka u filmu „Trainspotting“ zauvek ispisao svoje ime u istoriji svetske kinematografije.

„Juan Mekgregor je sa 16 godina napustio školu, jer su mu profesori non-stop govorili kako neće biti ništa od njega, a on je već tada imao u glavi da će biti glumac. Njegovi roditelji su isto bili profesori, ali ne u toj školi. Odmah se zaposlio u amaterskom pozorištu kao scenograf, kako bi izokola došao do cilja.
Mekgregor je zbog pripreme glavne uloge u filmu „Trainspotting“ čitao knjige o kreku i heroinu. Takođe je otišao u Glazgov i upoznao ljude iz organizacije za oporavak zavisnika od heroina. Učili su ga kako da kuva heroin kašikom koristeći glukozu u prahu. Mekgregor je čak razmišljao o ubrizgavanju heroina da bi bolje razumeo lik, ali mu se previše gadilo da bi to uradio.
Film je proglašen za najbolji škotski film svih vremena, a on se već tada našao na svim filmskim i televizijskim listama najboljiih glumaca svih vremena.
Dok je Juan Mekgregor snimao ovaj film, njegov cimer je bio Džud Lo, koji je takođe počinjao karijeru, i od njega je izgubio na kastingu prvu veću ulogu u filmu „Šoping“.
Obojica su izgradili ogormne karijere i danas su veliki prijatelji.
Sa svojom suprugom Evom Mavrakis je bio 25 godina u braku, imaju četvoro dece, dvoje su usvojili. Kada je 2004. godine putovao svetom, upoznao je napuštenu četvorogodišnju devojčicu iz Mongolije, koju je odlučio da usvoji.
Dok je snimao treću sezonu serije Fargo, zaljubio se u koleginicu iz serije Meri Elizabet Vinsted. Razveo se i sada je u braku sa njom i imaju jedno dete.
Evo sada slučajno videh da mu je juče bio 52. rođendan. Odlična karijera koju je upotpunio i sa odličnim pevanjem, koje mu je najviše poslužilo za film Mulen Ruž.
Ipak i pored svih uloga, ovaj rani film ostaje njegov najveći film u karijeri, ima još vremena da sve to nadmaši. Poslednje u čemu je učestvovao je animirani film „Pinokio“, koji je ove godine dobio Oskara za najbolji animirani film, prošle godine je bio nominovan za seriju Halston, a pre par godina je dobio tu istu nagradu, Zlatni globus za seriju „Fargo“.
Preporuke za filmove, napisane u originalu „Big Fish“, „Beginners“, „The Ghost Writer“, „Salmon Fishing in the Yemen“ i „The Impossible“.“

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

36 Shares
Share via
Copy link