Magazin Poznati

Čuveni Šeldon je najplaćeniji TV glumac ikada, zavrteće vam se u glavi od cifre koju je zaradio

seldon-serija-streberi
Foto: Profimedia

Džim Parsons je najplaćeniji TV glumac. U Srbiji ga najviše poistovećujemo sa likom čuvenog štrebera iz serije „The bing bang theory“.

Džim je poput Šeldona rođen u Teksasu, a danas je jedan od najpoznatijih i najplaćenijih glumaca ikada.

Njegovu briljantnu izvedbu fizičara s IQ-om 187 i manjkom socijalnih veština mnogi smatraju zaslužnom za tako značajan i velik uspeh serije, piše Blic Žena.

Pre ove serije bio je na audicijama za tridesetak pilot epizoda serija, a mnoge za koje je bio izabran bile su ukinute i pre početka snimanja.

U maju 2012. godine The New York Times je objavio da je homoseksualac i da je u vezi poslednjih deset godina sa svojim partnerom, rediteljem Todom Spivakom, sa kojim je stupio u brak 2017. godine.

seldon-serija-streberi-2
Foto:Profimedia

Tom prilikom Džim je izjavio da je njihova ljubav obična i dosadna, da ujutro zajedno piju kafu i jedan drugome peru veš.

Za razliku od lika kojeg je godinama tumačio, Parsons je izuzetno prijateljski nastrojena osoba koja je u srednjoj školi u Hjustonu izabrana za najprijateljskijeg učenika.

Za ulogu zaluđenog fizičara, ljubitelja majica sa aplikacijom superheroja, video igrica i stripova, osvojio Zlatni globus i četiri Emi nagrade, a zahvaljujući popularnosti serije, koja ima milione fanova širom sveta, Parsons i ostali glavni glumci su uspeli da od producenata dobiju ugovore koji su im garantovali milionske honorare.

Pa je tako 2015. godine izašla Forbsova lista po kojoj je Džim najplaćeniji televizijski glumac ikada- sa 29 miliona dolara, dok Džonij Galecki (Lenard) ima zaradu od 27 miliona dolara, Sajmon Helberg (Hauard) i Kunal Najar (Radž) – 20 miliona (800 hiljada po epizodi).

Srpski glumac pobegao sa Vračara na selo, pravi rakiju, seče drva i kosi travu (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

54 Shares
Share via
Copy link