Film Magazin

Ešton Kučer s 13 godina bio spreman da okonča život kako bi donirao srce bratu blizancu

ešton i majkl kučer 1
Foto: Printscreen US Magazine / Majkl i Ešton Kučer

Životna priča holivudskog glumca Eštona Kučera (42) i njegovog brata toliko je neverovatna i inspirativna, da bi se po njoj mogao snimiti sjajan film!

Majkl Kučer mlađi je od svog brata Eštona svega pet minuta, a iako su blizanci, potpuno su različiti, prenosi Telegraf.rs.

Roditelji su tek u kasnoj trudnoći saznali da će dobiti dve bebe, tako da je Majkl bio iznenađenje za porodicu. Bio je toliko malen, da doktori nisu verovali da će preživeti.

Nakon rođenja beba, Majkl se nije razvijao istim tempom kao Ešton, a nedugo zatim ustanovljeno je da boluje od cerebralne paralize.

Nekoliko godina kasnije, Majkl je morao da bude podvrgnut transplantaciji srca, jer je imao i bolesno srce. Bio je to težak period za čitavu porodicu Kučer.

ešton i majkl kučer
Foto: Printscreen US Magazine / Ešton i Majkl Kučer

Za Majkla je bilo teško i samo saznanje da će se nakon izlaska iz kuće suočiti sa stvarnim svetom.

Ešton se oduvek postavljao zaštitnički prema svom „mlađem“ bratu, toliko da je, kada je Majklu sa svega 13 godina bila potrebna transplantacija srca, Ešton želeo da bude donor budući da za 48 sati nisu pronašli odgovarajućeg.

Ipak, donor je na kraju pronađen, vitalni organ je presađen na vreme, a braća blizanci od tada su postali neverovatno bliski.

U mnogo navrata Ešton je govorio o tome koliko je ovo bio težak period za njega, kao i o tome da je bio spreman da okonča svoj život kako bi spasio svog brata.

Ešton je nakon škole upisao studije za biohemijskog inženjera kako bi izumeo lek koji bi pomogao njegovom bratu i ljudima koji se bore sa istim problemom. Ipak, sudbina ga je odvela na drugi put.

Na preporuku prijatelja, prijavio se na konkurs i pobedio u lokalnom modeling takmičenju „Fresh Face“, koje ga je odvelo u Njujork. Odatle je otišao u Los Anđeles i tamo započeo glumačku karijeru, a danas je jedna od najvećih holivudskih zvezda.

ešton i majkl kučer
Foto: Printscreen US Magazine

Ešton nikada nije pronašao lek za bratovo stanje, ali Majkl je mnogo pre toga odlučio da ga bolest ne sputava u životu. Tačnije, dogodilo se upravo suprotno – Majkl je oženjen i ima sina, povremeno se podvrgava raznim operacijama na srcu, a danas je i uspešan motivacioni govornik.

Mlađe ljude ohrabruje svojim govorima iz ličnog iskustva i pomaže im da ne budu obeshrabreni u bilo kom smislu.

Braća su zbog prošlosti kakvu su imali i dalje veoma bliski, baš kao što su bili ranije. Majkl je jednom prilikom rekao da svaki put kada se čuju telefonom, razgovor završe rečima: „Volim te“.

Izvor: Telegraf.rs

Glumcu Eštonu Kučeru autoimuna bolesti oštetila vid i sluh: Srećan sam što sam živ

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link