Poznati Svet

Glumcu Eštonu Kučeru autoimuna bolesti oštetila vid i sluh: Srećan sam što sam živ

ashton kutcher
Foto: Instagram / RTL.show

Poznati holivudski glumac kaže da mu je bolest vaskulitis dijagnostikovana pre dve godine, ali da se oporavlja. To iskušenje ga je, kako kaže, učinilo snažnijim, piše Gardijan.

Ešton Kučer kaže da je srećan što je živ, nakon što je utvrđeno da ima autoimuni poremećaj koji je oštetio njegov vid, sluh i osećaj za ravnotežu.

On je o bolesti vaskulitis govorio tokom epizode “Running Wild With Bear Grills: The Challenge” na Nacionalnoj geografiji.

– Ne cenite ono što imate dok vam to ne bude oduzeto. Dok ne budete u situaciji da postavite sebi pitanje “Hoću li ikada moći ponovo da vidim? Hoću li moći ponovo da čujem? Da li ću moći ponovo da hodam?”, rekao je Kučer.

Glumac poznat po ulogama u seriji Lude sedamdesete, filmu Efekat leptira i mnogim drugim, dodao je da ga je to “užasno putovanje” učinilo snažnim i otpornim.

Uobičajeni simptomi vaskulitisa, koji uzrokuje oticanje i sužavanje krvnih sudova, uključuju groznicu, glavobolju i umor.

Takođe, može izazvati zujanje u ušima, osećaj trnjenja ekstremiteta, krvarenje u plućima. Najteži oblik može izazvati slepilo i aneurizme.

Priče o autoimunim bolestima koje se mogu javiti kod mladih i starih, postale su češća na vrhuncu pandemije Covid-19, kada su američke i britanske zdravstvene agencije upozorile na moguću vezu između Covid-19 i Kavasakijeve bolesti, vrste vaskulitisa, kod dece.

Izvor: Gardijan

Brus Vilis se povlači iz glume zbog teške bolesti (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link