Magazin Srbija

Zamenica ukrajinskog ministra optužila Er Srbiju da pravi novac na krvi

air-srbija.avioni
Foto: Air Serbia

Prva zamenica ministra inostranih poslova Ukrajine, Emine Džepar, izjavila je da je aviokompanija Er Srbija udvostručila broj letova za Moskvu u trenutku dok su drugi evropski prevoznici uveli sankcije Moskvi i kada je nebo Evropske unije (EU) zatvoreno za kompanije i privatne avione iz Rusije, preneo je večeras Glas Amerike (Voice of America – VoA).

– Srbija je jedina u Evropi sa nebom otvorenim za Rusiju. Pravljenje novca na krvi je nedostojno za jednu zemlju koja je kandidat za EU – napisala je ona Tviteru.

Kako dodaje VoA, britanski Gardijan (The Guardian) preneo je ranije da bogati Rusi koriste Srbiju kako bi „na mala vrata“ ušli u Evropu i zaobišli zabranu letova u Rusiju i iz nje, a ta zabrana važi u celoj EU.

Britanski list podseća da je Srbija odbila da uvede sankcije Rusiji, ali i da avioni Er Srbije mogu slobodno da prelaze vazdušni prostor EU. To ju je učinilo „jedinim evropskim vazdušnim koridorom koji je ostao otvoren za Rusiju“.

Kompanija koja analizira podatke o putovanjima, Forvardkiz (ForwardKeys), navela je da se kapacitet na letovima između Rusije i Srbije povećao za 50 odsto u prvoj nedelji marta u poređenju sa nedeljom pre nego što su ruski tenkovi ušli u Ukrajinu, kao i da se očekuje dodatno povećanje kapaciteta, dodaje VoA.

Da vas šlepam za Rusiju? Ukrajinac ponudio pomoć Rusima koji su ostali bez čorbe (VIDEO)

Izvor: Danas

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

159 Shares
159 Shares
Share via
Copy link