Magazin

Poješće te mrak: U EPS-u se nižu skandali, a Igor Bečić preti smrću

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu protiv Igora Bečića i nekoliko funkcionera JP Elektroprivreda Srbije, osumnjičenih za ugrožavanje bezbednosti Nataše Prišić, koordinatora u sektoru Unutrašnje kontrole EPS-a.

Progon je počeo prošlog leta, kad je Prišić, vršeći redovnu kontrolu, utvrdila da Slađana Mijanović i Slobodan Lučić nisu na radnom mestu u upravnoj zgradi JP EPS Novi Sad. Otkriveno je da više od sto zaposlenih ne dolazi na posao, a uredno dobija platu. Među njima, šampionka je Mijanović, koja dve godine nije došla na svoje radno mesto.

Pod kontrolom Jelene Crnogorac, šefovice sektora u kome su fiktivno zaposleni Mijanović i Lučić, njihove personalizovane kartice su koristile kolege, koje su ih prijavljivale pri dolasku i odlasku s radnog mesta. Na poslu su se pojavili tog dana, čim su obavešteni da su raskrinkani.

– Sa kolegama Mijanović i Lučić pokušala sam da razgovaram, ali bili su veoma drski, bezbrazni i neprofesionalni. Slađana Mijanović je kasnije došla kod zaposlene Marijane Janković, kojoj je rekla: “Ko je ona? E, sada će da vidi kako će se ovo završiti!”

Potom je u kancelariju ušla i Sonja Stanković, koja je Mijanovićku i Lučića mesecima pokrivala provlačenjem identifikacionih kartica. Stanković je rekla: “Slađa i Sloba su zaštićeni, ne mogu im ništa. Jel ti znaš ko stoji iza njih? Igor Bečić! Slađa je njegova devojka, a Sloba je njegov rođak. Sad će da vidi ta Nataša” – navodi se u prijavi Nataše Prišić.

Marjanu Janković je, u toku vršenja kontrole, nazvao Igor Bečić i zahtevao da kontrola “preskoči njegovih dvoje”. Rekao joj je da će ostati bez posla i naredio da “Nataši prenese da obustavi kontrolu, a ukoliko neće, da će je pojesti mrak”.

Nataša Prišić i njene kolege Goran Ristić i Đorđe Topalov, s kojima je zajedno izvršila kontrolu, sustradan su pozvani u Beograd, na sastanak s Nenadom Dilberovićem, direktorom sektora Unutrašnje kontrole. On ih je obavestio da ga je Igor Bečić zvao pet puta.

Od tada, Dilberović i generalni direktor EPS-a Milorad Grčić odbijaju svaku komunikaciju sa Prišić. ne daju joj radne zadatke i ne odgovaraju na mejlove u kojima je tražila sastanak, pozivaju ministre u vladi RS sa zahtevom da se Nataša Prišić ućutka i skloni je što dalje iz Novog Sada.

Nekoliko dana kasnije, Dilberović je pozvao Marjanu Janković i upozorio je da se “skloni od Nataše jer će ostati bez posla”.

Uz mobing, Prišić je izložena i fizičkom progonu.

– Dana 8. avgusta 2019, posle završene kontrole, prilikom povratka kući, u 15 časova, u ulazu zgrade sačekalo me NN muško lice, koje je sedelo na stepenicama i u rukama držalo flašu. Prošla sam pored njega i krenula ka stanu, nakon čega je isti krenuo za mnom.

Uplašena, došla sam do ulaznih vrata stana kad mi je NN lice prišlo sa leđa i obratilo mi se rečima: “Samo nastavi da bauljaš dalje, videćeš šta će ti biti”, a zatim se okrenuo i trčećim korakom udaljio iz zgrade. U narednom periodu u više navrata se dešavalo da mi, u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim časovima, neko lupa nogama u vrata ili zvoni na interfon – navodi se u krivičnoj prijavi, koju je Nataša Prišić podnela 14. februara ove godine, a preneo portal Srbija.

Dok Vučić poziva na smirenost, naprednjak Bečić napunio kolica (FOTO)

2.6K Shares
2.6K Shares
Share via
Copy link