Magazin Poznati

Poznati pevač sa 13 godina delio sa ocem devojke i drogu i snabdevao zavisnike

Entoni kidis naslovna
Foto: Profimedia.cz

Entoni Kidis već skoro pune četiri decenije predvodi jedan od najpopularnijih bendova svih vremena – Red Hot Chilli Peppers.

Ova družina hitmejkera iz Los Anđelesa ostavila je neizbrisiv trag u popularnoj muzici, kroz miks gotovo svih stilova – od alternativnog i psihodeličnog roka, preko panka, hip-hopa, fanka i hard roka.

Široj publici su svakako ostali u pamćenju bezvremenski hitovi poput “Under the Bridge”, “Give It Away”, “Californication”, “Can’t Stop” i brojni drugi – gotovo je nemoguće pobrojati ih sve.

Međutim, mnogi ne znaju da je, pre nego što su stekli planetarnu popularnost, prodajući preko 120 miliona albuma širom sveta, Entoni imao vrlo teško i problematično detinjstvo.

Rani ulazak u svet odraslih

Sa samo jedanaest godina preselio se u Los Anđeles da bi živeo sa ocem, koji je bio najveci snabdevač holivudske elite pilulama, travom i heroinom.

Pre trinaeste godine Entoni je već delio sa ocem devojke i drogu tokom ponoćnih bahanalija, u kojima su učestvovale slavne ličnosti, poput Kit Muna, Džimija Pejdža i Alis Kupera.

Entoni kidis i otac
Entoni i otac Bleki 1976. godine, Foto: Facebook / Niste Znali

– Istina je da su to bile lude šezdesete i da je moj otac u tom buntovništvu otišao malo predaleko. Ali uprkos svemu, bili smo najbolji prijatelji, puno bliži nego neki drugi sinovi i očevi koji su nakon dolaska s posla tamanili martini, čitali novine i ignorisali svoju decu – izjavio je Kidis jednom prilikom.

Drogu zamenio muzikom

Nakon kratke dečačke glumačke karijere, Entoni se ispisao sa fakulteta i svom snagom bacio u mondenski život andergraund muzike.

Živeći kao klošar i boreći se da dođe do droge, Kidis je po muzičkim klubovima svake noći očajnički tražio novi fiks.

Na kraju je muzika postala njegova droga. Entonijeva saradnja sa tri ortaka iz srednje škole bila je prva stvar u njegovom životu koja je nešto značila.

Putujući širom Amerike, Pepersi su doneli mnoge inovacije muzici i uticali na brojne generacije budućih muzičara.

Izvor: Facebook / Niste Znali / Marko Usainovic, Blic

Pevač nakon svađe nije izbo goste već članove svog benda

Čitajte Luftiku na Google vestima

50 Shares
Share via
Copy link