Magazin Poznati

„Vratiću se i oženiti se tobom“ rekao je 16-togodišnji Makron svojoj 24 godine starijoj nastavnici

makron
Foto: Printscreen

„Francuzi bi bez sumnje više voleli mlađu prvu damu.“ rekla je svojevremeno supruga francuskog predsednika, Brižit Makron, 24 godine starija od svog izabranika. Njihov brak intrigira javnost i detalji njihovog odnosa rado se prepričavaju.

Francuski predsednik Emanuel Makron proslavio je 45. rođendan (21.12). Na čelu te zemlje je još od 2017, a njegov privatni život je poput otvorene knjige, piše Blic žena.

Iako razlika u godinama između partnera više nije tabu i u Holivudu su takve veze veoma česte, činjenica da je prva dama Francuske od svog supruga starija više od dve decenije nešto je na šta se Francuzi jednostavno teško privikavaju. Par je često na udaru kritika, a oboje su priznali da ne razumeju zašto to toliko smeta ljudima.

– Znam, mi smo nepitičan par, između nas je razlika od 24 godine i razumem da to može da iznenadi ili da nas oni ne razumeju. S druge strane ne mogu da razumem odakle tolika agresivnost, rekla je Brižit pre nekoliko meseci za tamošnji „M Le magazine du Monde“.

– Da sam ja 20 godina stariji od svoje žene niko nijedne sekunde ne bi pomislio da je to čudno, prokomentarisao je predsednik.

Podsetimo, par se upoznao 1993. kada je Emanuel imao samo 15 godina i to u privatnoj školi u Amjenu, gde je ona bila zaposlena kao nastavnik književnosti i drame. U knjizi „Emmanuel Macron: A Perfect Young Man“ novinarke An Fulde navodi se da je Brižit u startu bila fascinirana Emanuelom, te je čitala njegove poeme naglas na času.

– Na času ga je sve vreme koristila kao primer. Bila je potpuno očarana njegovim književnim talentom. On je stalno pisao pesme, a ona ih je čitala naglas, ispričali su oni koji su pohađali isti razred.

Ona je u tom trenutku bila udata za bankara Andrea Luija Ozijea i par je imao troje dece – ćerku Loran koja je išla u isti razred sa Emanuelom, sina Sebastijana koji je bio dve godine stariji od budućeg očuha, i najmlađu Tifani koja je imala samo devet godina kada je postala svesna da je njena majka zaljubljena u drugog čoveka, tada još dečaka.

– Bili su prilično zaneseni i bilo je prilično očigledno šta se događalo između njih i vrlo teško, rekla je.

– Pisali smo jedno drugom i malo po malo postajala sam opčinjena njegovom inteligencijom. Nije bio kao drugi, rekla je jednom prilikom Brižit u dokumentarcu televizije France 3, opisujući kako je Makron još kao tinejdžer imao zrele odnose sa odraslima i da ih je doživljavao kao sebi ravne.

– Njegove sposobnosti su bile daleko iznad proseka. Neki će možda reći da to govorim zato što smo sada u braku, ali ovo govorim kao njegova učiteljica, istakla je.

Spisateljica An Fulda u gorepomenutoj knjizi tvrdi da su Makronovi roditelji do te mere bili šokirani kada im je tada 16-godišnji sin pričao o svom odnosu sa 42-godišnjom nastavnicom, da su ga ispisali iz škole i poslali u Pariz na školovanje.

S druge strane, u dokumentarcu televizije France 3 naglašavaju da je Brižit ta koja je naterala Emanuela da napusti Amjen i školuje se u francuskoj prestonici. Navodno joj je pre nego što je otišao dao obećanje: „Ja ću se vratiti i oženiti te“.

Par je zaista ostao u kontaktu, a po Brižitinom priznanju umeli su satima da razgovaraju telefonom. U međuvremenu se ona razvela i čim je Emanuel napunio 18 godina, preselila se u Pariz i uplovila u strasnu vezu sa njim, koja traje i dan danas. Par je stao na lud kamen 2007. godine, a u svadbenom govoru Makron se zahvalio zvanicama što su ih prihvatili i podržavali dok se ljubav razvijala.

– Bila je to ljubav koja je bila tajnovita, često skrivana od drugih i pogrešno shvaćena, pre nego što nas je konačno naterala da radimo na njoj, zaključio je francuski predsednik jednom prilikom.

– Postoje trenuci u životu kada morate da donesete ključne izbore. Za mene, to je bila veza sa Emanuelom. Da nisam napravila taj izbor, propustila bih život. Imala sam mnogo sreće. Osećala sam da moram da živim ovu ljubav da bih bila apsolutno srećna, priznala je Brižit.

Izvor: Blic žena

Zašto se šuška da je Makronova žena bila muškarac?

117 Shares
117 Shares
Share via
Copy link