Magazin

Elena Karić skuplja menstrualnu krv u čaše, pleše oko vatre i praktikuje mistične rituale

elena
Printscreen/Instagram/elenakaraman.essenceofliving/

Zbog svoje životne filozofije dizajnerka i ćerka Verice Rakočević često izaziva polemiku, međutim ona se ne osvrće na negativne komentare već se potpuno okrenula prirodi, gde često izvodi svoje nesvakidašnje obrede.

Molitve za zemlju, vodu i vazduh, skupljanje menstruacije u čaše, ples oko vatre uz mantre – samo su neki od rituala kojim je Elena Karaman šokirala javnost do sada.

Dizajnerka eneterijera ne krije da je ozbiljna zagovornica života u skladu sa prirodom, a sada je otkrila kako provodi vreme pre odlaska u krevet.

Naime, ona je podelila snimak kako u štali mazi koze i nežno razgovara sa njima.

„Pričamo priče za laku noć“, napisala je Elena uz video na kojem stoji pored ograde u štali i priča kozama koje su oko nje.

Inače na svom imanju dizajnerka ima i druge domaće životinje, poput krava i kokošaka, a jednom prilikom je pokazala da uživa da bosa ulazi u kokošinjac i tako hrani životinje.

Nakon što se razvela od Jugoslava Karića i prodala imanje na kojem su zajedno živeli, Elena je počela sa gradnjom nove kuće. Međutim, za nju to nije obična gradnja, već se Elena koristi raznim spiritualnim ritualima kako bi bila sigurna da novo imanje ima pozitivnu i dobru energiju.

Tako je često viđaju da se moli pored zemlje na kojoj planira da izgradi novu nekretninu, ali i da daje blagoslov za temelj. Tokom traženja lokacije, Elena je mirisala zemlju kako bi bila sigurna da je to pravo mesto za novi dom, a kada je izabrala imanje u gustoj šumi, na svoj način je zahvalila “majci zemlji” što joj je podarila vodu za piće na imanju.

„Predivna mama zemlja nas je darovala čistom pijaćom vodom na našem imanju. Izvire direktno iz njene materice“, napisala je Elena uz fotografiju sa novog imanja.

Dok jedni podržavaju njen način života i poručuju joj da je inspiracija, drugi ne kriju da su šokirani Eleninim ritualima. Ono što je najviše podiglo buru među njenim pratiocima na Instagramu bilo je kada je poručila ženama da je menstrualna krv moćan eliksir koji ne bi trebalo da rasipaju.

„Menstruacija je sveti, lepi i osnažujući aspekt ženskosti, suštine boginja, koje jesmo. Danas žene predaju svoju snagu patrijarhalnim ideologijama uzimajući lekove da zaustave menstrualni ciklus, koristeći tampone i uloške, koji izazivaju kancere, smatrajući da menstruacija predstavlja neprijatno prokletstvo“, napisala je Elena i pokrenula tada lavinu negativnih komentara, posebno na izjavu da godinama čuva menstruaciju i tome uči žene širom sveta:

„Naša krv je spas i svakog meseca imamo priliku da donesemo prinovu svoje Mesečeve krvi na Zemlju kao što su to radili naši preci. Tokom poslednjih nekoliko godina pokrenula sam mnoge žene širom sveta na ovaj sveti ritual. Postoji mnogo različitih načina prikupljanja naše menstruacije. Korišćenjem čašica prikupićemo krv za prinošenje i doprineti zdravijem okruženju.

Uživa u ljubavi sa fotografom

Još pre dve godine mediji su pisali da je Elena Karaman uplovila u novu vezu, te da se razvodi od Jugoslava Karića. Šuškalo se da se dizajnerka enterijera zaljubila u fotografa Dušana Reljina, međutim oni su to vešto krili sve do sada. Prvi korak učinio je upravo Dušan, koji je podelio Eleninu sliku uz posebnu izjavu ljubavi.

„Volim tvoja stopala zato što su hodala po ovoj planeti, po vetru i vodi, sve dok mene nisu pronašla“, napisao je fotograf uz sliku Eleninih nogu, a kako joj se lik ne vidi na fotografiji, označio ju je, te nema sumnje da uživaju u emotivnoj vezi.

Izvor: Blic

Elena Karić je grad zamenila planinom, sina je ispisala iz škole i posvetila se neobičnim obredima (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ocigledno je da je zena odlepila ali ima para pa joj se moze. Nista cudno u svetu bogatih ima puno takvih.

187 Shares
187 Shares
Share via
Copy link