Vesti Vojvodina

Na automobil člana SSP-a bačen Molotovljev koktel ispred porodične kuće u Elemiru (VIDEO)

zapaljen auto

U vojvođanskom selu Elemir danas (1. mart) se dogodio užasavajući događaj, kada je zapaljen automobil Dragoslava Stankova. Incident se dogodio ispred njihove porodične kuće, dok je Dragoslav spavao sa svojom suprugom i 7-godišnjim detetom.

Dok i dalje traje policijski uviđaj nad potpuno izgorelim autom na koji je, kako se pretpostavlja, bačen Molotovljev koktel, Stankov nema dilemu da su ovog puta ostvarene pretnje koje je već dobijao od kada je poveo mesni odbor Stranke slobode i pravde u ovom malom banatskom mestu na teritoriji grada Zrenjanina, a naročito od kada je javno počeo da objavljuje dokaze o korupciji lokalne vlasti i zloupotrebi novca građana za projekte koji su debelo plaćeni, a nikada nisu izvršeni.

– Ja sam se malo smirio, ali dete jedva, supruga takođe, gledamo kako nam gori automobil tri metra ispred kuće u kojoj u to vreme spavamo i čista je sreća da se i kuća nije zapalila. Zato što imam svoje mišljenje? Zato što se borim za istinu – kaže Dragoslav i dalje u neverici da je neko odlučio da pređe svaku granicu i izvrši ovakav napad pred porodičnom kućom.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je na licu mesta zahtevala od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića urgentnu istragu i otkrivanje počinilaca u roku od 48 sati, ali i nalogodavaca.

– Nikada se do sada ni u crnim hronikama Elemira i Zrenjanina nije dogodio ovakav napad, ali nas je on odmah podsetio na identična upozorenja paljenja automobila Olivera Ivanovića kako bi se ućutkao. Ovakvi obračuni sa neistomišljenicima, s obzirom da je puno elemenata koji ukazuju da je motiv politički, šta treba da znače? Da će svi ovi okupljeni ljudi koji smo došli da podržimo Dragoslava odustati? Ili da mu se niko više ne sme približiti? Da se pitaju šta je sledeće? Ko je sledeći? Pa neće biti. Nećemo stati – istakla je Tepić.

Do objavljivanja ovog teksta policija se nije zvanično oglašavala…

Vlasnici beogradske cvećare zapaljen Mercedes vredan 100.000 €, oštećena otkrila motiv

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
32 Shares
Share via
Copy link