Beograd Magazin

„SNS organizovano dovodi decu da slušaju Jelenu Karleušu“

jeca
Foto izvor: Pixsell

Opozicija kritikuje vlast u Beogradu zbog zloupotrebe dece za političku promociju uoči Nove godine.

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da fondacija Srpske napredne stranke, uz pomoć gradskih vlasti organizovano dovodi decu iz beogradskih osnovnih škola na događaj na kome će slušati i gledati Jelenu Karleušu.

„Naime, gradonačelnik Aleksandar Šapić danas planira da zloupotrebi beogradske učenike nižih razreda za promociju fondacije SNS-a ‘Za srpski narod i državu’. On je školama juče izdao urgentni nalog da se za danas obezbedi prisustvo određenog broja dece na novogodišnjoj manifestaciji.

Program će voditi voditeljka Irina Vukotić koja je u emisiji na Pinku otvorila vrata od frižidera Aleksandru Vučiću, ‘motivacioni govor za decu’ održaće SNS odbornica u Skupštini grada Iva Štrljić, dok će deci pevati estradne zvezde, između ostalih Jelena Karleuša“, navodi se u saopštenju stranke.

Iz SSP-a ističu i da „učitelji i roditelji ne znaju koliko će događaj da traje, ko ga organizuje, ko učestvuje, kako će i kada deca ručati, niti koliko će dugo stajati napolju“.

„Neprihvatljivo je da roditelji bolesne dece moraju hitno da jave da li će decu dovesti na događaj sami, jer je potrebno da direktori jave brojno stanje. Sramno je što SNS na ovaj način pokušava da beogradske đake i njihove roditelje tretira kao scenografiju za promociju svoje organizacije i svojih članova.

Gospodin Šapić rekordnom brzinom ulazi u istoriju kao gradonačelnik koji ne preza ni od čega da bi radio samo i isključivo sopstvenu promociju, gazeći preko etičkih principa da se makar deca ne uvlače u političke kulise“, zaključeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Šapić nikako da izađe iz uloge Gangule, bahatošću zgrozio i Daču Ikodinovića

540 Shares
540 Shares
Share via
Copy link