Film Poznati

Na dan njenog venčanja pojavio se ispred crkve, Džejms Din nikada nije preboleo svoju veliku ljubav

džejms din
Foto: Profimedia

Jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca svih vremena, Džejms Din, bio je pravi miljenik žena i poznati zavodnik, ali svoju je veliku ljubav života izgubio i nikad to nije preboleo.

Rođen u gradiću Marion u američkoj saveznoj državi Indijani 8. februara 1931, od najranijeg detinjstva bio je vrlo povezan i privržen svojoj majci Mildred Vilson, za koju je tvrdio da ga jedina razume. Imao je devet godina kada je umrla od raka i tada mu se život promenio iz korena. Otac ga je poslao da živi na farmi kod ujaka i ujne što je dramatično poremetilo njihov odnos sve do glumčeve prerane smrti, piše Stil.rs.

Njegovi biografi tvrde da je utehu, društvo, ali i duhovno vodstvo u teškim trenucima pronašao u metodističkom svešteniku Džejmsu Deverdu, koji je navodno rasplamsao i Dinovi ljubav prema brzim automobilima.

Na studijama prava u Kaliforniji otkriće svoju sklonost prema glumi zbog koje će ući u filmsku legendu.

Zločesti dečko mekog srca i dok je u javnosti imao imidž nevaljalog dečka zahvaljujući ulogama u filmu „Buntovnik bez razloga“ i „Istočno od raja“, njegovi poznanici tvrde da je Džejms bio daleko od te slike. Često je menjao raspoloženja te se munjevito transformisao iz tihog i povučenog – katkad sramežljivog momka u šašavog komedijaša koji može razvedriti celo društvo.

Ipak, studije su ga podstakle da igra na kartu kul frajera koji se retko kad smeje u javnosti, ne vadi cigaretu iz usta i koji lomi srca gde god prođe svojim motociklom ili sportskim automobilom.

Zahvaljujući svojoj magnetskoj privlačnosti i neosporivoj harizmatičnosti uspeo je čak i najobičnije komade odeće – plave farmerice i belu majicu – pretvoriti u modni trend koji se i danas kopira. Džejms Din je bez sumnje imao „ono nešto“ što je privlačilo ljude bez obzira na njihov pol. Nisu mu odolele ni Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Džoan Kraford i Džudi Garland. Ali on gubitak ljubavi jedne glumice nije mogao da preboli– Pjer Anđeli.

Neprežaljena ljubav

Italijanska glumica Pjer Anđeli i Džejms Din nisu dugo bili u vezi, a nekoliko je razloga za njihov raskid. Njena majka nije odobravala to što Din nije bio katolik, njegov stil života, brze automobile i način odevanja. Takođe, ljudi iz filmskog studija s kojim je sarađivao pokušavali su da ga odgovore od braka s Anđelijevom.

Din je i sam priznao mladoj glumici kako nije još spreman za brak, a nedugo nakon njihovog raskida Anđeli se verila za pevača Vika Damonea te su se 1954. i venčali. Slavni glumac bio je šokiran i slomljenog srca.

Kako je bio u neverici te se sam morao uveriti da je to sve istina, na dan venčanja Din se sa svojim motorom pojavio ispred crkve.

Četrnaest godina nakon što je njihova veza završila, Pjer Anđeli opisala je kako je ta romansa izgledala:

– Išli bismo zajedno na kalifornijsku obalu i tamo bismo u tajnosti ostajali u jednoj kućici na plaži, što dalje od znatiželjnih pogleda. Većinu vremena provodili smo na plaži, sedeći, zabavljajući se, baš poput klinaca na fakultetu. Razgovarali bismo o sebi samima i našim problemima, o filmovima i glumi, o životu i životu posle smrti. U potpunosti smo razumeli jedno drugo. Bili smo poput Romea i Julije, zajedno i nerazdvojni. Ponekad smo na plaži toliko voleli jedno drugo da smo samo hteli zajedno da uđemo u more držeći se za ruke, znajući da bismo onda bili zauvek zajedno.

Džejms Din proveo je pet godina u Holivudu te je glumio u tri velika filma – „Istočno od raja“, „Buntovnik bez razloga“ i „Div“. Prognozirala mu se ogromna slava i uspešna karijera, ali mesec dana pre premijere „Buntovnika bez razloga“ 24-godišnji glumac stradao je u automobilskoj nesreći.

Izvor: Stil.rs

Smrti poznatih koje i dalje intrigiraju javnost

26 Shares
Share via
Copy link