Magazin

Duška Vučinić o svim zakulisnim skandalima u Malmeu: “Moja najteža Evrovizija do sada”

duska vucinic
Foto: printscreen

Šefica Službe za odnose s javnošću RTS-a, Duška Vučinić, izjavila je po povratku u Srbiju da joj je za 20 godina ovo bila najteža Evrovizija jer “nije bila evrovizijska”.

– Drugačije živimo i to je promenilo Evroviziju. U ovom trenu Evrovizija nije spremna za ovakve događaje. Tenzično je. Razumem, inicirano je učešćem Izraela, ali to nije jedini razlog. Ovo treba da bude tema za razmišljanje organizacije OI – ta ostrašćenost. Ako nije učesnica Izraela, biće nešto drugo – objasnila je Vučinić, gostujući na RTS-u.

Ranije je Evrovizija bila jedna radost, koje ne bi bilo bez fanova, podsetila se.

– Ti si sada izmestio grin rum iz centra Arene i sprečio interakciju izvođača. Suština je izgubljena. Čak ni tradicionalna konferencija za štampu glavne petorke se nije desila. Nekako je utisak bio ‘ovo je obavezni deo i njega ćemo da sprovedemo i samo jedva čekamo da svi odu, da se završi mirno, i da vidimo šta ćemo naredne godine – rekla je.

Izraelska predstavnica Eden Golan je uglavnom bila zatvorena u svojoj garderobi, nije se mnogo šetala, opisala je Duška.

– Mislim da se upoznala sa ostalim učesnicima tek na paradi zastava, inače je bila sa svojim timom. Eden je svoje probe u garderobi obavljala tako što ona peva, a njen tim negoduje i zviždi da se pripremi za ono što će je čekati na scen -, otkrila je Vučinić.

Govoreći o reakcijama javnosti na njene komentare, koje su vrlo raznolike, Vučinić kaže da se na to navikla i da joj ne smeta što nije svima omiljena.

– Dobro je kada su mišljenja podeljena oko nečijeg rada jer onda izazivate jedni druge na razmišljanje. Neko je napisao u komentarima kako pričam kao da smo svi zajedno na slavi. Ja sam zaista bila ne mogu da kažem zgrožena, ali iznenađena. Bina je bila u obliku svetog krsta, a svi se na njoj poskidaše. Šta nam onda ostaje kada su svi pokazali svoje obnažena i polubonažena tela, a koreografski je to bilo neopravdano – rekla je.

Nastupi su bili, ocenila je, osim Finaca, svaki po sebi malo remek-delo.

– Ali tih nepotrebnih stvari poput skidanja, zaista previše – zaključila je.

Ostatak razgovora čitajte na portalu N1.

Palma će podneti zahtev da Srbija više ne učestvuje na Evroviziji jer “loše utiče na našu decu”

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link