Magazin Poznati

Dubravka Mijatović otkrila zašto je zapravo napustila „Srećne ljude“

Dubravka Mijatovic
Foto: Printscreen/Youtube/Holiwood YouTube

Jedna od omiljenih srpskih glumica, Dubravka Mijatović, glumom je počela da se bavi veoma mlada, a među prve zapažene uloge spadaju one u serijama Siniše Pavića „Bolji život“ i „Srećni ljudi“.

Veliku prašinu podigla je njena odluka da pre završetka serije napusti snimanje „Srećnih ljudi“ i svoju ulogu Đine Golubović. Mada se pričalo da je to učinila zbog malih honorara, Dubravka je u razgovoru za TV Novosti daleke 1994. godine ovo opovrgla i objasnila svoje razloge.

Bio je to pre godinu dana veliki skandal. Serija je bila dovedena u pitanje, jer je istovremeno ulogu napustila i Tanja Bošković. Zamene su nađene, serija je preživela. Šta danas o toj odluci misli Dubravka Mijatović? Da li se pokajala? Da li je pogrešila?

– Morala sam da pobegnem od stalnih dobacivanja na ulici: „Điki, Điki!“ Ako glumac želi da se oproba i u drugim žanrovima, onda je to bila dobra odluka. Osim toga, znam da je to bila poštena odluka i prema ekipi i prema publici. Mislim da glumac ima pravo da bira i da – kada pročita tekst – odluči da li će ulogu prihvatiti ili ne. Kod maratonske TV serije, poput „Srećnih ljudi“, dobije se tekst samo za prvih desetak epizoda, a šta će biti posle, u kojem pravcu će se uloga razvijati, ne zna se. Meni više nije odgovarala uloga Đine i verujem da sam dobro postupila. Ne mislim da sam bila nezahvalna ili bezobrazna. Pričalo se da sam to uradila zbog malog honorara, što nikako nije tačno. Da mi je bilo važno da mnogo zaradim, ne bih se okrenula pozorištu u kojem se mnogo manje plaća. Osim toga, oslobodila sam mesto drugom glumcu, a ja sam krenula putem kojim sam želela – rekla je ona u intervjuu koji je izašao u „Saboru“ 21. decembra 1994. godine.

Izvor: Nportal

Milan Marić javno uputio devojci tople reči i pokazao zašto je miljenik žena

59 Shares
Share via
Copy link