Magazin

Pamtimo je kao Lolu iz “Srećnih ljudi”, a danas u Albaniji drži restoran sa mediteranskim specijalitetima

zlata-numenagic
Foto: Printscreen

Čuvena glumica Zlata Numanagić proslavila se ulogom Lole u seriji “Srećni ljudi”, a to je bio i vrhunac njene karijere. Publika je bila fascinirana njenim izgledom, a tada je važila za jednu od najzgodnijih plavuša.

Zlata se nikada nije eksponirala, a o njenom privatnom životu se malo šta zna. Ona se neko vreme nije pojavljivala u javnosti jer je operisala kilu na dijafragmi o čemu je otvoreno govorila, piše Stil.

Nakon niza godina, srela je svoju prvu ljubav, a potom se sa njim odselila u Ameriku. Međutim, sreća je kratko trajala jer je Đorđe preminuo posle godinu i po dana njihove veze.

– Đorđe Tokin i ja smo se zavoleli kada samo bili suviše mladi i verovatno smo bili preterano zaljubljeni. On je osamdesetih godina otišao da živi u Ameriku. Nakon četvrt veka ponovo smo se sreli u Beogradu i otišli zajedno u Oklahomu. On je čovek kojeg sam zaista najviše volela u životu. U Americi smo bili godinu i po dana – rekla je Zlata.

Zanimljivo je da je Zlata pokrenula unosan biznis u Albaniji, a na tu ideju, došla je sasvim slučajno, zahvaljujući drugarici. Otvorila je restoran u Albanijii.

– Uživali smo u neverovatnim bojama mora, od tirkizne, sive do teget i crne, čarobnim zalascima sunca. Dopali su nam se lokali gde se jede sveža riba, oduševili su nas predusretljivi i gostoljubivi meštani. Kad je po povratku u Beograd Olivera predložila da baš u Sarandi ostvarimo mladalačke snove, jer ne znam čoveka koji nije poželeo da ima svoju kafanu, trebalo mi je tri sekunde da joj kažem da – ispričala je Zlata za Gloriju svojevremeno.

U restoranu, u kom se mahom služe mediteranski specijaliteti, osim njih dve radi lokalno osoblje. Komuniciraju na engleskom i “kuhinjskom albanskom”, kako Zlata duhovito kaže. Glavna kuvarica je Afrodita.

Meštani, koje glumica opisuje kao divne, srdačne i prostodušne ljude, dugo nisu znali ko su dve Srpkinje koje su se “usudile” da prve i jedine otvore restoran u njihovom “malom mestu”. A kad im je Zlata rekla da je glumica, bukvalno su pali u nesvest.

– Najčešće su me viđali u radnoj uniformi, bez šminke, kako brišem terasu i stolove, idem u nabavku. Kad su na jutjubu videli snimke iz “Otpisanih” i “Srećnih ljudi”, nisu mogli da veruju. Zagledali su me, širili slike preko celog ekrana. A kad je krajem avgusta u nedeljnom izdanju njihovih novina izašao intervju sa mnom, onda su stvarno pali u nesvest. Mislim da onoliku fotografiju naši nisu objavljivali ni kad sam bila na naslovnim stranama.

Igrica Srećni ljudi: Riska Klozetarka specijalista za niske udarce, a Ananđel kao dežurni policajac

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link