Magazin

Bukti rad na društvenim mrežama: Dok Novak miri Balkan, šta radi Dua Lipa? (FOTO)

Rat na društvenim mrežama nakon objave britanske pevačice koja je poreklom sa Kosova i Metohije u kojoj je okačila zastavu “velike Albanije” ne prestaje.

Poslednji u nizu su britanski novinar Sem Strit koji je naveo da dok Novak Đoković miri Balkan, “Dua Lipa iz Londona radi ovako nešto” i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu, koji je ovu objavu okarakterisao kao “glupi nacionalizam”.

Novinar Sem Strit oštro je kritikovao objavu pevačice Dua Lipe koja je na Tviteru objavila fotografiju “velike Albanije”, a u okviru čijih granica se nalaze Kosovo i Metohija, delovi Severne Makedonije, Crne Gore i Grčke.

– Dok ljudi poput Novaka Đokovića pokušavaju da ujedine Balkan i dobijaju samo kritike zbog toga, Dua Lipa sedi u Londonu iradi ovako nešto – napisao je vidno revoltiran engleski novinar Sem Strit.

On je reagovao na tvot pevačice koji je glasio:

– Autohtoni (pridev) za starosedeoca jednog mesta, izvornog, a ne poteklog od migranata ili kolonista! – napisala je pevačica.

Ovaj novinar objasnio Englezima šta zapravo predstavlja ova zastava.

– Objava pokazuje takozvanu Albaniju koja prisvaja delove Srbije, Grčke, Severne Makedonije i Crne Gore. Onda naziva ove nacije migrantima ili kolonistima, što je prilično ironično za Albanku rođenu u Vestminsteru.

Oglasio se i profesor političkih nauka i stručnjak za Balkan sa Univerziteta u Gracu:

– Glupi nacionalizam, kad verujete da vaša nacija ima više prava zato što je na nekom mestu duže od drugih (i delite takve mape) – napisao je on na Tvteru.

Podsetimo, ova zastava je dronom spuštena na teren u sred Beograda, tokom fudbalske utakmice između Srbije i Albanije. Tada je došlo do incidenta, a pevačica je kasnije delila i slike švajcarskog fudbalera Đerdana Šaćirija, poreklom sa Kosova, kako pokazuje nacionalistički simbol koji predstavlja dvoglavog orla na albanskoj zastavi.

Sve balkanske predrasude i zašto ne možemo da ih se otarasimo

Izvor: B92

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

517 Shares
517 Shares
Share via
Copy link