Magazin Srbija

Od 1. januara za porodice koje dobiju drugo ili treće dete od države pomoć od 100.000 dinara

otac-beba

Od 1. januara 2022. sve porodice koje dobiju drugo ili treće dete, primaće od države jednokratnu pomoć od 100.000 dinara, odlučeno je na sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva, saznaju Novosti.

Pored ove, roditeljima ostaje i postojeća finansijska podrška za drugu bebu od po 10.000 dinara mesečno u trajanju od dve godine, dok će treće i dalje dobijati narednih 10 godina po 12.000 dinara mesečno.

Na današnjoj sednici skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva usvojen je amandman koji formalno podneo narodni poslanik Aleksandar Martinović, a koji se odnosi na podršku porodicama koje će od 01. januara dobiti svoje drugo ili treće dete.

Ministar Dmitrović je na sednici Odbora naveo da su procenili kapacitete budžeta i zaključili da ima prostora i za ovu izmenu.

Uz postojeću finansijsku podršku biće im isplaćeno i po 100.000 dinara jednokratne naknade, pa će tako porodicama koje će dobiti drugo dete iz budžeta biti isplaćeno 100.000 jednokratno uz meru koja im obezbeđuje po 10.000 dinara svakog meseca u trajanju od dve godine.

Porodice koje očekuju treće dete dobiće 100.000 dinara iz budžeta uz meru koja im obezbeđuje 12.000 dinara mesečno u trajanju od 10 godina.

Za ministra za brigu o porodici Dmitrovića porodilje su kolateralna šteta? (FOTO)

Reklama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

36 Shares
Share via
Copy link