Magazin

Mićko o susretu s Markom Miloševićem: Tata i ja smo se smejali, mami nije bilo smešno

dragoljub ljubicic micko

„Slobodan Milošević, pre nego što je postao „Niko-Ne-Sme-Da-Vas-Bije“ Sloba, zatekao se na našem nastupu u SKC-u, povodom Dana studenata, 4. aprila 1986, i to zajedno sa Bucom Pavlovićem. Obojica visoki partijski funkcioneri. Svašta smo mi tad pričali pred njima, bez posledica“, ispričao je za novi broj Nedeljnika Dragoljub Ljubičić Mićko, u intervjuu u kom je govorio o svojoj karijeri od „Indeksovog radio pozorišta“ do danas, kada sa Vojom Žanetićem i Dražom Petrovićem radi humorističku emisiju „PLJiŽ“, prenosi portal Buka.

„Kasnije, kad je postao predsednik, Milošević nas je potpuno ignorisao, ali kad pogledaš – on je tako ignorisao i mnogo relevantnije faktore od nas, uključujući i američkog ambasadora Cimermana, što će se kasnije i njemu i svima nama olupati o glavu.

A mi smo tad bili dovoljno blesavi da Marku Miloševiću, ranih devedesetih, dok je još bio golobradi klinac i dolazio da gleda naše predstave na Kopaoniku, poklonimo nekoliko video-kaseta s našim predstavama, uz sugestiju da ih pogleda s mamom i tatom. Posle nekog vremena pita ga naš organizator Mića, koji mu je i dao kasete, da li su ih gledali porodično, a mali Marko mu kaže: ‘Gledali smo tata i ja i smejali se. A mama nije gledala, njoj to ništa nije smešno'“, ispričao je Ljubičić.

U novom Nedeljniku on je govorio kroz šta je sve prošao on, mi i naš humor, od raspada Saveza komunista do današnjih dana.

Hronološki pregled haosa posle izbora ’96 je zaboravljeni dragulj dokumentarnog filma

18 Shares
Share via
Copy link