Magazin

Heroj kakvog nema! Dragana porodici sa četvoro dece poklonila dve kuće, plac od 66 i njivu od 75 ari

dragana
FB

U svetu agresije, svetu gde se na empatiju gleda kao na bolest, gde osmeh plaši svojom neiskrenošću, gde se reklamira briga, a sprovodi najsurovije profiterstvo, postoje neki pojedinci, ti neki „oboleli“ ljudi koji ne žele da se odreknu srca i duše odakle crpe energiju i smisao, a za uzvrat osim pažnje i ljubavi spremni su da ustupe i lične posede koji imaju moć da smire, obezbede i osiguraju budućnost drugih.

Dragana Ankučić iz sela Dolovo postala je junakinja o kojoj se mora govoriti. Njen primer, ovaj njen gest vredan je najdubljeg poštovanja i ne postoji takav orden i takva legija časti koja može prepoznati značaj i veličinu onoga što je Dragana samoinicijativno učinila za svoje bližnje.

Dragana je jednoj porodici bez doma, porodici sa četvoro dece, poklonila plac od 66 ari, potpuno sređenu staru i novu kuću, i njivu od 75 ari u Donjoj Kamenici kod Valjeva.

Fejsbuk stranica „Zanimljivo“ prenela je ovu sjajnu priču iz koje svi mi možemo mnogo da naučimo, samo ukoliko nismo potpuno izgubili osećaj za suštinu života – za davanje.

Nakon što je ovoj porodici predala kompletnu papirologiju, odnosno, dokumentaciju u kojoj piše da je celokupno imanje prebacila na njihovo ime, Dragana je na svom nalogu napisala:

„Želim im svu sreću ovoga sveta u novom domu…“

Hvala Dragani i ljudima poput nje.

Hvala im što postoje, što još uvek pružaju nadu da ovaj ljudski rod može da se vrati nekim zdravim osnovama, a da napredak umesto u tehnološkom smislu, usmeren ka spolja, potraži u sebi, ka unutra, otkrivajući prostranstva, kosmos i univerzum nepoznatog kroz dubinu duše iz koje tek ponekad izroni nešto vrlo neočekivano, prijatno i večno.

„Imam ja majku kod kuće“: Gest beogradskog taksiste raspametio Srbiju (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

155 Shares
155 Shares
Share via
Copy link