Magazin

Bjelogrlić: Mislim da niko ne zna kuda idemo, ja mogu samo da slutim, a te slutnje me plaše

Pre nekoliko godina Dragan Bjelogrlić je u autorskom tekstu za Nedeljnik, koji je daleko odjeknuo, napisao da nema odgovor na pitanja svoje ćerke: “Da li siromaštvo neophodno prati i primitivizam? Da li su ovde uvek primitivci ‘vodili kolo’ a pristojni ljudi se sklanjali i pokušavali da izgrade svoj alternativni život?”

Zato je bilo i logično da ga novinari Nedeljnika pitaju da li je u međuvremenu uspeo da odgovori ćerci i kako mu izgleda Srbija danas, a naravno i stanje kulture u njoj.

“Nisam joj dao odgovor. Plašim se da bi danas mogla da mi postavi još mnoga pitanja na koja ne bih znao da joj odgovor dam. Jedino što bih možda mogao da joj prenesem svoju impresiju da od 1991. godine živimo u ‘stalnim tranzicijama’. Ona devedesetih nas je iz socijalizma odvela u ratove, stradanja i raspad. Petooktobarska je trebalo da nas odvede u Evropu i demokratski svet. Stala je na pola puta, pojela samu sebe, i dobar deo nas. Ova sadašnja ‘tranzicija’ mi je najmanje jasna. Šta ona želi? Kuda nas ona vodi? Ka demokratiji i civilizovanom društvu sigurno ne. Kuda idemo, to ne verujem da iko zna… ja mogu samo da slutim, a te slutnje me veoma plaše”, rekao je popularni Bjela za Nedeljnik.

Dragan Bjelogrlić: Udružimo se ako nećemo da nam deci idoli budu prostitutke i kriminalci

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
179 Shares
179 Shares
Share via
Copy link