Magazin

Dragan Bjelogrlić: Udružimo se ako nećemo da nam deci idoli budu prostitutke i kriminalci

dragan-bjelogrlic
ATA Images

Poznati srpski glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić svojevremeno je poslao univerzalnu poruku koja je vrlo aktuelna i danas i podjednako se odnosi na sve građane – Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske…

Odgovarajući na pitanje novinara kakvo nam je stanje u kulturi, Bjelogrlić je rekao:

– Očajno kao i uvek, ali nema kukanja. Dosta i s tim. Daj da se udružimo svi koji ne želimo da živimo u ovom primitivizmu. I novinari i prosvetari, lekari, sportisti, filmski stvaraoci i svi ostali čija se reč čuje moraju da puste urlik koji kaže: nećemo da nam deca rastu s ovakvim medijima, da se leče u propalim bolnicama, školuju u obezglavljenim školama, da su im kriminalci idoli, a prostitutke uzori! I moramo da ponudimo rešenje. Svako u svojoj profesiji. Mi smo tu da nudimo rešenja i tražimo od političara da ih sprovode, ako znaju. Ako ne znaju, da nađemo one koji znaju i mogu. Kada to shvatimo, možda nam i krene.

Izvor: Buka

Dragan Bjelogrlić: Neka Kojo rezerviše još jedno mesto u kupeu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • E dragi moj Bjela,mozda zvuci izdajnicki i kukavicki sto ovo pisem sa 1000 km daljine. Cenim tvoj rad i zalaganje da se mentalno stanje nacije vrati na nivo kakav stvarno zasluzujemo.Bez stida ti savetujem da iskoristis prvu priliku i odes na mesto gde ces se buditi bezbrizan sa svojom decom.Pogana smo mi neka rasa…na zalost!

  • A sa kime da se udruzimo sa onima koji su prvi zapoceli RIJALITIJE ili sa ovima koji su nastavili ono sto su predhodnici zapoceli?

65.4K Shares
65.4K Shares
Share via
Copy link