Magazin

Dragan Bjelogrlić: Udružimo se ako nećemo da nam deci idoli budu prostitutke i kriminalci

Poznati srpski glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić svojevremeno je poslao univerzalnu poruku koja je vrlo aktuelna i danas i podjednako se odnosi na sve građane – Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske…

Odgovarajući na pitanje novinara kakvo nam je stanje u kulturi, Bjelogrlić je rekao:

– Očajno kao i uvek, ali nema kukanja. Dosta i s tim. Daj da se udružimo svi koji ne želimo da živimo u ovom primitivizmu. I novinari i prosvetari, lekari, sportisti, filmski stvaraoci i svi ostali čija se reč čuje moraju da puste urlik koji kaže: nećemo da nam deca rastu s ovakvim medijima, da se leče u propalim bolnicama, školuju u obezglavljenim školama, da su im kriminalci idoli, a prostitutke uzori! I moramo da ponudimo rešenje. Svako u svojoj profesiji. Mi smo tu da nudimo rešenja i tražimo od političara da ih sprovode, ako znaju. Ako ne znaju, da nađemo one koji znaju i mogu. Kada to shvatimo, možda nam i krene.

Dragan Bjelogrlić: Neka Kojo rezerviše još jedno mesto u kupeu

Izvor: Buka

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • E dragi moj Bjela,mozda zvuci izdajnicki i kukavicki sto ovo pisem sa 1000 km daljine. Cenim tvoj rad i zalaganje da se mentalno stanje nacije vrati na nivo kakav stvarno zasluzujemo.Bez stida ti savetujem da iskoristis prvu priliku i odes na mesto gde ces se buditi bezbrizan sa svojom decom.Pogana smo mi neka rasa…na zalost!

  • A sa kime da se udruzimo sa onima koji su prvi zapoceli RIJALITIJE ili sa ovima koji su nastavili ono sto su predhodnici zapoceli?

OGLAS

52.7K Shares
52.7K Shares
Share via
Copy link