Magazin

Bjelogrlić: Jugoslavija je bila najveća srpska greška, ali ja sam ponosan na nju

dragan-bjelogrlic

Dragan Bjelogrlić gostovao je u emisiji “Ognjene zemlje” gde je razgovarao o mnogim zanimljivim temama. Između ostalog, bilo je i reči o Jugoslaviji i kako gleda na tu ideju danas.

Mnogi ga smatraju srpskim Robertom Redfordom, važi za jednog od najkvalitetnijih i najboljih glumaca jugoslovenske i srpske kinematografije, prenosi Buka.

Dragan Bjelogrlić je glumac, producent, scenarista i reditelj, ali i osoba koja nema dlake na jeziku i otvoreno priča o politici, uvjerenjima, drugim društvenim temama.

Bjelogrlić je tokom razgovora za emisiju “Ognjena zemlja” govorio o Jugoslaviji, samoj ideji i šta je ona donela na Balkanu.

“Istorija je pokazala da je to verovatno bila jedna od najvećih grešaka srpskog naroda, ali ja sam ponosan na to. Osećam da su u ovom narodu postojali ljudi koji su videli dalje. Koji su znali da smo svi mi ovde toliko mali da nikad ne možemo odigrati neku bitnu ulogu u svetskim okvirima i da nešto možemo jedino ako napravimo tu Jugoslaviju, jer mi smo svi isti narod…”, rekao je Bjelogrlić.

Bjelogrlić: Mislim da niko ne zna kuda idemo, ja mogu samo da slutim, a te slutnje me plaše

43 Shares
Share via
Copy link