Magazin Svet

“Ona je moja duhovna devojka”: Dostavljač hrane u torbi nosio mumiju i zvao je Huanita (FOTO)

Mumija huanita
Foto: Screenshot / abc News

Kaže se da kupidonove strelice ne biraju metu, a sledeća priča nateraće vas da se dobro zamislite ko vam dostavlja topli obrok u vaš dom.

Ako vam je ova rečenica rečenica zazvučala bizarno, šta tek reći za priču u kojoj je jedan bivši dostavljač hrane nosao u torbi mumiju staru nekoliko vekova, koju je smatrao duhovnom devojkom, sa kojom je spavao u sobi i za koju je smislio poseban nadimak.

Možete samo misliti zaprepašćenje peruanskih policijaca kada su slučajno otkrli mumificirane ostatke, a zatim čuli i ostatak ove šokantne priče…

Brinuo se o mumiji i zvao je “Huanita”

Naime, policija u Peruu zaplenila je od nekadašnjeg dostavljača hrane mumificiranu osobu za koju se veruje da je stara između 600 i 800 godina.

Mumija je pronađena u termičkoj torbi koja čuva temperaturu, koju je čovek po imenu Hulio Sezar Bermeho (26) nekada koristio za isporuku hrane, piše Euronews.

Bermeho je uhapšen i ostaće u pritvoru dok se istražitelji dalje ispituju ovaj bizaran slučaj.

Momak tvrdi da se brinuo o mumiji, koju naziva “Huanita”, a ona je “boravila” u njihovoj porodičnom domu 30 godina, nakon što ju je njegov otac doneo kući.

Peru mumija
Foto: Puno TV/AFP via Getty Images

On u intervjuu novinarima opisao kako mumija spava pored njega u spavaćoj sobi, dodajući da se sve vreme sjajno brinuo o njoj.

– Brinem o njoj, održavam je – ona je kao moja duhovna devojka – izavio je Hulio.

Najverovatnije je u pitanju “Huan”, a telo je pronađeno u zavojima u fetalnom položaju

Mumificirani ostaci su reklikvija koja potiče iz perioda pre dolaska Španaca na južnoameričko tlo, kao i da je u pitanju „odrasla muška osoba, verovatno iz istočnog područja Puna“, regiona u peruanskim Andima, oko 1.300 kilometara jugoistočno od Lime, smatra​​ Ministarstvo kulture.

Međutim, specijalista u ministarstvu izjavio je da je u pitanju mumificaran čovek, koji je imao najmanje 45 godina i da bi trebalo da se zove „Huan“ a ne „Huanita“.

Mumija Huanita 2
Foto: Reuters

Telo je pronađeno umotano u zavoje u fetalnom položaju.

Peruanska policija naišla je na ostatke dok je patrolirala parkom u gradu Puno, gde je Bermeho “visio” sa prijateljima.

Hulio je negirao da je pokušavao da proda mumiju i objasnio da ju je nosio unaokolo jer su njegovi prijatelji želeli da je vide.

Mumificirane posmrtne ostatke preuzelo je Ministarstvo kulture, sa ciljem zaštite i očuvanja ove baštine.

Izvor: Euronews

Naučnici otkrili prvu trudnu drevnu egipatsku mumiju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
36 Shares
Share via
Copy link