Internacionalni Preporučujemo Restorani Novi Sad

Doručkujte kao turisti u Novom Sadu

Ukoliko se pitate šta turisti doručkuju u Novom Sadu, mi vam otkrivamo šta oni jedu u novosadskom restoranu Roža Forum. Grci, Nemci, Mađari i mnogi drugi uživaju u ovim jutarnjim specijalitetima.

Restoran Roža Forum je prepoznatljiv u Novom Sadu po mađarskoj kuhinji, koja je specifična zbog jake hrane i pikantnog ukusa. Kako li se stranci, inače navikli na manje i nešto slabije obroke, snalaze sa mađarskim specijalitetima u našem gradu?

roza-fourm-spolja
Foto: Aleksandar Kamasi

Ne znam kako oni uspevaju se izbore sa ovolikim jutarnjim obrokom, ali mi nismo mogli u potpunosti da ga savladamo. Ukoliko želite da doručkujete kao turista u Novom Sadu, onda predlažemo da probate ova jela u restoranu Roža Forum.

Jaja na više načina

roza-jaja
Foto: Aleksandar Kamasi

Po vašem izboru možete odabrati slaninu, šampinjone, šunkaricu, suvi vrat ili kulen uz 3 jaja i to za cenu od 170 dinara.

Pohovani sir

roza-pohovani-sir
Foto: Aleksandar Kamasi

Za doručak dobijate tri parčeta pohovanog sira i pomfrit, a cena ovog doručka iznosi 250 dinara.

Turuš čusa

roza-forum-turus-cusa
Foto: Aleksandar Kamasi

Tradicionalni mađarski Turuš čusa je testo sa sirom preliveno sa prženom slaninom, a cena ovog obroka je 210 dinara. Ovo jelo osim kao doručak, ponekad se služi i kao prilog, uz gulaš ili riblju čorbu. Ljubitelji mađarske kuhinje ovo jelo konzumiraju uz čašu dobrog vina.

Hortobađi palačinke

roza-forum-dorucak
Foto: Aleksandar Kamasi

Palačinke punjene mlevenim goveđim gulašem, pošto se narenda trapist, palačinke se zapeku. Ove neobične palačinke su poreklom iz Mađarske, tačnije pokrajine Hortobagy, sprema se širom sveta, a možete ih probati i u Novom Sadu u restoranu Roža Forum. Cena ovog doručka je 300 dinara.

Možda se nekome čini da ova jela se mogu ubrajati više u ručak nego u doručak, mi vam savetujemo da pokušate da probate i nešto jači doručak, jer ako mogu stranci, što ne biste mogli i vi.

Restoran Roža Forum se nalazi u poslovnoj zgradi štamparije Forum, Vojvode Mišića 3.

Više o novosadskom restoranu mađarske kuhinje Roža Forum

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

48 Shares
Share via
Copy link