Magazin

Doktor Aca sa “srcem kao kuća” dočekuje pacijente nasmejan dok i sam vodi bitku za život

doktor-aca-trebinje
Foto: Facebook/Ivica Zdravkovic

Na društvenim mrežama proširila se priča o doktoru Aleksandru Babiću iz Trebinja, koji, uprkos tome što je na kiseoniku, radi kao lekar u domu zdravlja i pomaže pacijentima, dok se bori za svoj život. Ova priča dirnula je ceo region.

Jedan od apela za pomoć podelio je njegov kolega Ivica Zdravković na Fejsbuku, gde je doktora Babića opisao kao “jednog cara, dobričinu, šaljivdžiju, sa srcem kao kuća”.

Kako je napisao, Aca živi u Trebinju, ima 47 godina, oženjen je, radi kao lekar u Domu zdravlja. I na kiseoniku je. Po ceo dan, prenosi Telegraf.

“Bori se sa cističnom fibrozom, koja mu je uništila pluća. Bori se kao lav. Ide na posao pod kiseonikom. Ne da se. I tako već godinama… I ova fotografija snimljena je pre par dana, poslao mi je da se pohvali kako je uspeo da dođe do ordinacije. Da pomaže drugima… A kako da mi pomognemo njemu”, napisao je njegov kolega.

Zdravković je istakao kako je pisao Univerzitetskoj klinici za torakalnu hirurgiju u Beču, koja je u poslednjih par godina izvela najviše transplantacija pluća u Evropi.

“Ne znam kad će mi i da li će mi odgovoriti. A potrebno je samo da ga vide. Da kažu da li bi ga operisali. Ima li nade. Pritom, Aca je posebno čudo: ima Kartagenerov sindrom – svi su mu organi smešteni “naopako”. Srce je desno, jetra levo… To je dopunska muka. Eto. Pa sad, ko ume ili zna kako da pomognemo ovoj dobroj duši, neka se javi. Najbolje naši ljudi koji imaju kontakt u Beču, na Univerzitetskoj klinici za torakalnu hururgiju. Da krenemo od nekud. Da odvedemo Acu tamo. Da ga neko sprovede gde treba…”, napisao je Zdravković.

U objavi na Fejsbuku uz fotografiju nasmejanog doktora Aleksandra ostavio je i sajt klinike u Beču.

“Možete da pišete meni u Inbox, a možete i dr Aleksandru. Označio sam ga. Aco, drži se! Ne damo te, bre!”, poručio je njegov kolega.

Doktor, dobitnik Novembarske nagrade, 100.000 RSD poklonio Aleksandri za operaciju tumora na mozgu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Reklama
Share via
Copy link