Magazin

Lekari se bore za život dr Babića koji je lečio pacijente dok je i sam bio na kiseoniku, priključen na respirator

doktor-aca-trebinje
Foto: Facebook/Ivica Zdravkovic

Dr Aleksandar Babić iz Trebinja, koji je lečio pacijente dok je bio prikačen na kiseonik kako bi i sam disao, sada se bori za život na respiratoru!

– Moj suprug je vrlo teško, od juče je priključen na respiratoru, na aparatima, i dalje se vodi teška borba za njegov život – kratko je rekla za Kurir Zlata Babić cvidno potresena, supruga dr Aca, kako ga u Trebinu svi znaju.

Aleksandar Babiž ima cističnu fobrozu koja mu je toliko pojela pluća da bez koncentratora sa kiseonikom nije mogao ni korak da napravi.

Sa koncentratorom je već nekoliko meseci išao i na posao u dom zdravlja u Trebinju, gde su se pacijenti već navikli na njega. Dr Babić ima i redak Kartagenerov sindrom

Iako su novinari Kurira prekjuče telefonom razgovarali sa dr Babićem, koji je neposredno pre razgovora uradio ultrazvuk srca jednom pacijentu u ambulanti, juče mu se stanje naglo pogršalo.

Dok je bio kući odjednom nije mogao da diše, kada je stigla hitna pomoć, prema pisanju Kurira, saturacija mu je bila toliko loša da nisu mogli ni daje izmere.

Odmah je transportovan u bolnicu i stavljen na respirator.

– Dr Babić je u teškom opštem stanju uzrokovanom upalom pluća i septičnim šokom. Trenutno je na mehaničkoj ventilaciji i maksimalnoj podršci vitalnim funkcijama. Ishod je neizvestan uprkos svim merama održavanja života – rekla je za ATV doktorka Petra Paovica.

Ceo region se digao da traži leka za dr Babića, a on sam je svoje nalaze poslao u AKH kliniku nadajući se skorom odgovoru i pregledu u ovoj čuvenoj bečkoj klinici.

Doktor Aca sa “srcem kao kuća” dočekuje pacijente nasmejan dok i sam vodi bitku za život

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link