Lifestyle Magazin

Doček nije doček bez novogodišnjih pesama iz devedesetih

Današnji klinci verovatno ne znaju kako su deca devetesetih dočekivala Novu godinu. Neke stvari se ni posle dvadeset plus godina nisu promenile.

“Pogledaj, zvezda pada
pomisli želju sada
neku lepu, lepršavu
čujes li kako zvoni
slažu se lampioni u tvoju kosu
svilenu, trsavu…”

Sećam se početka novogodišnje pesme 1998. godine i pitam se koliko toga se od tada promenilo? Da li smo samo mi uživali u kiču i šarenilu novogodišnjih pesama devedesetih i šta će ovog dočeka slušati nove generacije?

Ukoliko odlučiš da uz televizijski program provedeš novogodišnju noć nećeš primetiti veliku razliku između novogodišnjeg programa sadašnjosti i onog iz devedesetih. Pevači su, doduše, malo ostarili, jedno 20 godina, neki prešli u narodnjake, ima i novih, mladih, a umesto novogodišnjih pesama devedesetih možeš očekivati duži program sačinjen od više pesama.

Niste sigurno zaboravili novogodišnje pesme devedesetih i šarene spotove u kojima su pevačice u šljaštećim haljinama, a pevači u elegantnim odelima.

Novogodišnje pesme nisu mogle bez Zorane Pavić, Ivana Gavrilovića, Mobi Dika, Li mena, grupe Tap 011 i Tvins. Činjenica je da je veliki broj pevača iz ovih spotova danas medijski mrtvo, a nekolicina njih više nije ni živa.

U novogodišnjim pesmama uvek je prednjačila TV Pink u saradnji sa ZAM, a kasnije i GRAND produkcijom. Nešto vam nije jasno, ili vam je kristalno jasno da i sada prednjači ista televizija i ipomenuta produkcijska kuća, ali na drugoj televiziji.

Zanimljivo je da će neki ipak dočekati novu 2020. godinu uz novogodišnje pesme devedesetih tako što će iz puštati preko YouTube kanala, verovatno iz sentimentalnih razloga, jer nije doček bez stihova “Podigni ruke, neka zvezde dodirnu, okupi sve drugare i rodbinu, poželi svima srećnu novu godinu“ iz pesme nastale 1998. godine.

Možda je upravo kič pesama devedesetih ostavio jak utisak na sve nas, pa će se zbog toga mnogi nostalgičari rado sećati baš ovih pesama i puštati ih u momentu kada budu ispraćali staru godinu.

Više o tome kako možete nalepiti šljokice

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

68 Shares
Share via
Copy link