Magazin

Čolin spisak od 10 pesama za Novu godinu u Novom Sadu

Zdravko Čolić će za doček Nove 2017. godine pevati na Trgu slobode u Novom Sadu, to je već svuda najavljeno. Popularni Čola prosto za Novu godinu ne može da sedi kod kuće. O tome je i Politika pisala:

– Volim da radim za Novu godinu, ne samo zbog novca. Što bi Brega rekao: „Šta bih drugo radio za Novu godinu, nego svirao?!” Doduše, nekad mi prija i da se malo izmaknem i odem u vikendicu, na neku planinu, i da bude idilično. A poželeću, kao i svake godine, samo – zdravlje!

Provod uz Čolu je zagarantovan. On je čovek neverovatnog šarma i energije, a prati ga izvanredan tim. Mi smo uspeli da se ušunjemo u njegov „štab“ i da proverimo kakva atmosfera vlada. Muzičari su raspoloženi, a već je manje-više sastavljena lista pesama koje će Čola pevati u novogodišnjoj noći na Trgu slobode. Pa, pogledjte spisak.

Spavaju li oči nebeske

Čola će ovu pesmu posvetiti predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću. Toma 2017. godine ulazi u trku za drugi predsednički mandat, pa će mu biti potrebna sva sila zemaljska i nebeska.

Šta radiš tu?

Pesmu Šta radiš tu? kompomovao je Zdravko Čolić lično, a tekst je napisao Arsen Dedić. Zaista tužna pesma, posebno za one koji raskidaju u novogodišnjoj noći. Ovo izvođenje je posvećeno Aci Lukasu.

Ničiji i svačiji

Dan je ostao bez kremena, tinja svitanje i zov je ptičiji drugačiji. Zaista moćni stihovi. U Novom Sadu, ovoj posveti će se radovati Nenad Čanak.

Čarape crne

Ovu pesmu će posvetiti ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanoviću. Ova pesma će biti izvođena pre ponoći. Poseban pozdrav za Novosađane i ekipu iz Savamale.

Što si prepotentna

Hej, okreni se što si prepotentna / Makar nasmješi se što si indolentna / Hej, okreni se, učini nešto

Čola ovu pesmu posvećuje koleginici, Jeleni Karleušu i njenom istančanom osećaju za javni nastup.

Vala, vrijeme je

Ovu pesmu će Čola otpevati čim sat otkuca ponoć, tj. čim zajedno sa publikom odbroji sekunde. Još nije utanačeno da li će brojati 60 ili 30 sekundi.

Dajte nam svega

E, ovo će zapevati okupljenoj masi. Čola je i sam potekao iz naroda, ceo vek je pevao s narodom, pa dobro oseća muke koje tište narod.

Ljubav je ljubav

Veliku ljubavnu pesmu Čola će posvetiti gej populaciji u Srbiji, koja se konačno izborila za Paradu ponosa.

Pobjegnimo koji dan na more


Zdravko Čolić ima razumevanja ne samo za obične ljude, čije je potrebe najlakše razumeti. On se saoseća i sa Aleksandrom Vulinom, ministrom za rad i još neka pitanja. Ministar Vulin je često na meti javnih kritika zbog zbog autentičnih nastupa, pa bi mu dobro došao mali predah.

Ne kunite, ne krivite

Ovu pesmu Čola posvećuje velikom teniseru Novaku Đokoviću, koji je u 2016. godini izgubio vodeću poziciju na ATP listi. Na čelu liste najboljih tenisera smenio ga je u ovim krajevima mrski Britanac Endi Marej. Djoker Nole je potom potpuno nezasluženo postao meta pljuvanja u kafanama i kafanskim medijima.

Saznajte kako je kad neko poludi u 20-im

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

56 Shares
Share via
Copy link