Novi Sad

Odlične žurke i koncerti za novosadski Doček 13. januara – 2 karte za cenu jedne

Doček nove godine Novi Sad
Foto: Luftika

Polako se spušta zavesa na godinu kada je Novi Sad bio okićen tutulom Evropske prestonice kulture, što se poklapa i sa završetkom božićnih i novogodišnjih praznika.

Međutim, ako vam je preostalo energije, još uvek se možete odlučiti za neki od nastupa u okviru spektakularnog programa koji nudi novosadski Doček 13. januara, ukoliko je naravno preostalo ulaznica, pošto je rasprodato čak 90 odsto ukupnog kapaciteta.

Uprkos velikom interesovanju, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ organizuje akciju koja će trajati 9. i 10. januara, tokom koje će publika moći da kupi dve ulaznice po ceni jedne, prenosi RTV.

Svi zainteresovani mogu kupiti ulaznice za koncerte sa numerisanim mestima na prodajnom mestu GigsTix mreže u Pariskom magazinu, dok karte za koncerte na kojima mesta nisu numerisana publika može kupiti u okviru celokupne GigsTix prodajne mreže, kao i onlajn na njihovom sajtu.

Od Konstrakte, preko elektronike do alternativnog roka i klasike

Na Dočeku 13. januara u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nastupiće novosadski di-džej, producent i muzički Maverik Space Motion & Tribe, uz Undercatt, još jedno veliko ime svetske elektronske scene.

U sličnom ritmu iz regiona stižu hrvatski lajv tehno sastav ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu.

Pozorište mladih ugostiće zvezde iz Londona Haelos. U Srpsko narodno pozorište stiže dobitnica Elle Style Awards priznanja Konstrakta i Zemlja gruva.

Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka.

Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.

Većina koncerata već rasprodata

Za manje od mesec dana rasprodate su ulaznice za nastupe jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke u Sinagogi, kao i pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale – Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada.

za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, najboljeg džez benda iz Srbije – Eyot u Kulturnoj stanici Eđšeg, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić“, pevačice duhovne i etno muzike, Danice Crnogorčević u Srpskom narodnom pozorištu i legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a.

Besplatni koncerti zvezda iz Srbije i regiona

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda.

Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj.

U klubu Trema nastupiće makedonski ska-pank i rege bend Superhiks. Ulaz na ove nastupe je slobodan.

Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docekns.rs.

Izvor: RTV

Britanke ne mare za kišu, picnule u se miniće za doček i jednim detaljem kopaju oči (FOTO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

23 Shares
Share via
Copy link