Magazin Novi Sad

5 NS restorana sa domaćinskim specijalitetima za poneti i najpovoljnijim menijem u gradu

bucko
Foto: Luftika

„Šta da kuvam za sutra?“, pitanje je koje domaćicama zadaje glavobolju. Naročito zaposlenim mamama, koje ne znaju šta će pre kad dođu s posla. Samce mrzi da kuvaju samo za sebe, pa često jedu nešto nezdravo s nogu, a studentima je najlakše da odu na pljeskavicu.

Istražujemo za Vas gde se po povoljnim cenama se može naručiti dnevni meni sa komplet ručkom od supe, preko glavnog jela i priloga do salate. Pa čak i ako volite da kuvate, nije loše ponekad sebi dati malo oduška.

Repete

Braće Popovića 8a, preko puta Novosadskog sajma

Radno vreme: 8-19h

Broj za poručivanje: 021 3827878

U restoranu „Repete“, koji se nalazi u Ulici braće Popović 8a,  ne samo da možete da naručite za poneti, već tamo možete i obedovati. Izbor jela je vrlo bogat, a prednjače domaći specijaliteti. Po vrlo povoljnoj ceni od samo 330 dinara, možete pojesti toplo, kuvano jelo i kupus salatu.

Ponedeljkom i četvrtkom je na meniju svinjski paprikaš, utorkom i petkom pileći paprikaš, a sredom i subotom se služi grašak s pilećim mesom.

Facebook.com/repetens

Bogatiji dnevni meni koji podrazumeva supu ili čorbu, glavno jelo s prilogom i kupus salatu, košta samo 440 dinara.

Ponuda je svakog dana drugačija:

Ponedeljak –  ćufte u paradajz sosu+pire

Utorak – pečeni batak sa karabatakom+pire+spanać

Sreda – špagete bolonjeze / mlinci sa piletinom/ lazanje/ pileća džigerica sa palentom

Četvrtak – faširana šnicla+pire ili svinjska šnicla+pire

Petak – musaka

Subota – ćufte u paradajz sosu+pire ili  faširana šnicla+pire

Ako vam se ništa od ovoge ne jede, za istu cenu od 440 dinara možete uzeti:

  • Svinjsku šniclu+prilog
  • Batak sa karabatakom+prilog
  • Pileći file+prilog
  • Domaću kobasicu+prilog

Pasulj je nezaobilazno jelo domaće kuhinje, pa ga tako u „Repete“ uvek možete naručiti. Pasulj sa slaninicom ja 390 dinara, a prebranac je 290 dinara.

Topli obrok

Stojana Novakovića 21

Radno vreme: 11-17 h

Broj za poručivanje: 0692362746

Ponuda kuvanih jela je svakog dana različita u gostionici Topli obrok u Ulici Stojana Novakovića 21. Na njihovoj FB stranici možete videti unapred osmišljen dnevni meni od ponedeljka do petka, pa na osnovu ukusa i potrebe isplanirati koji dan ćete odabrati da ne kuvate, već da poručite.

Kao u svakoj domaćinskoj kući, jela se pristave ujutru, pa su do 11 časova već gotova. U ponudi su svakog dana tri različita  glavna jela, pa možete da birate između pohovanog mesa, gulaša, paprikaša, svinjske šnicle, pasulja s mesom, musake, mlinaca, a petkom je najčešće riba.

Od priloga su na meniju variva, pire ili pečeni krompir, patlidžan sa mileramom iz rerne, spanać, blitva, integralni pirinač…

Za cenu od 550 do 570 dinara, u zavisnosti od jela, dobije se: supa ili čorba+glavno jelo+prilog+hleb.

Ukoliko želite da naručite jelo za više osoba, potrebno je naručiti dan unapred.

Ruchak by Itebejci

Na uglu dva Janka, Veselinovića i Čmelika

Radno vreme: 10-17 h

Subota: 11-16 h

Broj za poručivanje: 061 51 00 307

U restoranu domaće kuhinje “Ruchak by Itebejci”, jela se spremaju po starinskoj recepturi banatskih baka. Ovde se ne štedi na kvalitetu, pa je većina jela sa junetinom, naročito čorbe, a pasulj se dugo kuva sa dimljenim rebrima.

Itebejci su mislili na sve, pa tako u “Ruchku” svakog dana mogu hranu za sebe da nađu i vegetarijanci.

Petkom je uvek na meniju šumski ragu, čorba od povrća i pečuraka za ljude koji poste.

Ruchak

Ponedeljak i utorak:

  • Juneći gulaš+pire od krompira+baget+salata – 570din
  • Grčka musaka (meso, patlidžan, bešamela i krompira)+baget+salata – 530din
  • Pasulj sa butkicom i dimljenim rebrima+baget+salata – 530din
  • Vege pasulj sa povrćem: pečurke, batat, tikvice, šargarepa+baget+salata – 490din

Četvrtak i subota:

  • Rolovani junheći odrezak punjen pečurkama i povrćem u paradajz sosu+pire+baget+salata –  590din
  • Ćufte u paradajz sosu+baget+salata – 530din
  • Pileći batak otkošten sa semenkama bundeve pire+spanać+baget+salata – 560din
  • Vege musaka sa pečurkama, batatom, tikvicama i šargarepom+baget+salata – 530din

Sreda i petak

  • Rolovane tikvice od mešanog mlevenog mesa, pirinča, paradajz sosa+baget+salata – 520din
  • Šumski ragu od bukovače, šampinjona i suvih vrganja sa pireom od krompira kao prilogom+baget+salata – 530din
  • Lazanje bolonjeze+salata – 530din
  • Vege lazanje od batata, crvenog pasulja, sočiva i bešamela od indijskog oraha+salata – 530din

Ukoliko ste se uželeli domaće supe, ovde možete za je degustirate za samo 170 dinara, a ako volite čorbe s mesom i potaže cena od 210 dinara.

Kuvana jela

Čorbica

Cankareva 30

Radno vreme 10-18h

Broj za poručivanje: 061 2 333 996

Čorbica meni

Od ukusnih, kuvanih jela miriše cela Cankareva ulica na Detelinari, jer u gostionici „Čorbica“ se krčkaju domaći specijaliteti. Ako ste se uželeli ličkog kupusa, lovačke šnicle ili leskovačke mućkalice, onda je ovo pravo mesto za vas.

Dnevni meni nemaju, ali su zato cene povoljne i može se bilo koje jelo uzeti na meru. Cene se kreću od 80din/100g za pasulj, do 150din/100g za lovačku šniclu ili vrat na roštilju. Ovde ljubitelji testa mogu naručiti gibanicu, carsku pitu, pitu s mesom i proju. Cena je 150 dinara po komadu.

Ketering “Bucko baš“

Broj za poručivanje: 069 2211641

Ketering “Bucko baš“ je savršen izbor ukoliko želite pravi topli obrok. Svakodnevno pripremaju nekoliko kuvanih jela po tradicionalnim domaćim receptima. Namirnice su sveže i kvalitetne, a meni je unapred osmišljen za tekuću nedelju.

Obroci se poručuju dan ranije ili toga dana do 9 časova preko portala ili telefonom, a isporuka je od 11 do 15 časova.

Ketering “Bucko” sarađuje sa dosta firmi u Novom Sadu i dostavljaju zaposlenima obroke na radom mestu.

Cena dnevnog menija je 350 dinara, a u tu cenu je uračunata salata i hleb

Bucko baš
kuvanajelanovisad.rs

Ponedeljak

Kuvana jela:

  • Grčka musaka
  • Piletina u sosu od šampinjona, pire
  • Pohovana piletina, pire krompir

Supe:

  • Paradajz supa

Utorak

Kuvana jela:

  • Boranija sa mesom
  • Pohovano pileće meso, španać, pire
  • Pohovana piletina, pire krompir

Supe:

  • Juneća supa sa knedlama

Sreda

Kuvana jela:

  • Slatki kupus sa junetinom
  • Pohovano belo meso, španać i pekarski krompir
  • Pohovana piletina, pire krompir

Supe:

  • Krem pileća čorba

Četvrtak

Kuvana jela:

  • Gulaš, makaroni
  • Rižoto sa piletinom i prazilukom
  • Pohovana piletina, pire krompir

Supe:

  • Pileća čorba

Petak

Kuvana jela:

  • Pasulj sa suvim mesom
  • Pileći ražnjić u slanini, pire
  • Pohovana piletina, pire krompir

Supe:

  • Paradajz čorba sa jajima

Novosadski restorani koji vas vraćaju kroz vreme

Helena Duković

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

63 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap