Beograd Magazin

Primamljivi oglas za kuvara izaziva nevericu: Plata 150.000, službeni automobil, a ovo su zadaci

kuvar

Sigurno ste nebrojeno puta naišli na oglase za posao u kojima je potreban kuvar koji, podrazumevano, treba da sprema hranu, odnosno da radi u kuhinji nekog restorana.

Ali, kako vam zvuči pozicija „kuvar za unapređenje i razvoj prodaje kuvanih jela“? Od osobe zaposlene na tom radnom mestu, bilo da je u pitanju muškarac ili žena, traži se terenski rad.

Poznata domaća pekara traži radnike raznih profila, što je istaknuto i na zvaničnom sajtu, a u ovom slučaju – navodi da nudi „stalan i siguran posao u najvećem lancu pekara u Srbiji, službeno vozilo, laptop i telefon, redovnu i stimulativnu zaradu u iznosu od 150.000 dinara, kao i mogućnost razvoja karijere i ostvarivanja bonusa“.

Od ovog zaposlenog, čija bi neto plata iznosila daleko više od 1.000 evra, a koji bi bio vezan za Beograd, traži se iskustvo od minimum 5 godina na radnom mestu kuvara, kao i iskustvo u izradi receptura i procesa proizvodnje za kuvana jela.

Dakle, jasno je da to ne može biti „običan menadžer“, već neko ko zaista poznaje ovaj zanat. S druge strane, potrebno je da ima razvijene komunikacione veštine i organizacione veštine, potom sposobnost planiranja, određivanja prioriteta i samoorganizacije, prenosi biznis.telegraf.rs.

kuvar-oglas
Printscreen

Kada je reč o stepenu obrazovanja, pekara traži barem završenu srednju stručnu školu, ali i poznavanje srednjeg nivoa MS Office-a. Dodatno, budući zaposleni treba da poseduje vozačku dozvolu B kategorije.

„Terenski rad podrazumeva obilazak restorana sa samousluživanjem u sklopu maloprodajnih objekata pekare, kontrolu procesa rada u njima, kao i kontrolu kvaliteta proizvedenih jela. Osnovni radni zadatak je unapređenje rada restorana kroz kontrolu rada objekata, ocenu rada, unapređenje radnih sposobnosti i kuvarskih veština zaposlenih, unapređenje restoranskog dela sa predlogom i pripremom novih kuvanih jela“, dodaje se u opisu oglasa.

Izvor: biznis.telegraf.rs

Mladi leskovački kuvari ‘razvalili’ na takmičenju u Turskoj i kući doneli 23 medalje

17 Shares
Share via
Copy link