„Šta da kuvam za sutra?“, pitanje je koje domaćicama zadaje glavobolju. Naročito zaposlenim mamama, koje ne znaju šta će pre kad dođu s posla. Samce mrzi da kuvaju samo za sebe, pa često jedu nešto nezdravo s nogu, a studentima je najlakše da odu na pljeskavicu.
Istražujemo za Vas gde se po povoljnim cenama se može naručiti dnevni meni sa komplet ručkom od supe, preko glavnog jela i priloga do salate. Pa čak i ako volite da kuvate, nije loše ponekad sebi dati malo oduška.
Repete
Braće Popovića 8a, preko puta Novosadskog sajma
Radno vreme: 8-19h
Broj za poručivanje: 021 3827878
U restoranu „Repete“, koji se nalazi u Ulici braće Popović 8a, ne samo da možete da naručite za poneti, već tamo možete i obedovati. Izbor jela je vrlo bogat, a prednjače domaći specijaliteti. Po vrlo povoljnoj ceni od samo 330 dinara, možete pojesti toplo, kuvano jelo i kupus salatu.
Ponedeljkom i četvrtkom je na meniju svinjski paprikaš, utorkom i petkom pileći paprikaš, a sredom i subotom se služi grašak s pilećim mesom.
Bogatiji dnevni meni koji podrazumeva supu ili čorbu, glavno jelo s prilogom i kupus salatu, košta samo 440 dinara.
Ponuda je svakog dana drugačija:
Ponedeljak – ćufte u paradajz sosu+pire
Utorak – pečeni batak sa karabatakom+pire+spanać
Sreda – špagete bolonjeze / mlinci sa piletinom/ lazanje/ pileća džigerica sa palentom
Četvrtak – faširana šnicla+pire ili svinjska šnicla+pire
Petak – musaka
Subota – ćufte u paradajz sosu+pire ili faširana šnicla+pire
Ako vam se ništa od ovoge ne jede, za istu cenu od 440 dinara možete uzeti:
- Svinjsku šniclu+prilog
- Batak sa karabatakom+prilog
- Pileći file+prilog
- Domaću kobasicu+prilog
Pasulj je nezaobilazno jelo domaće kuhinje, pa ga tako u „Repete“ uvek možete naručiti. Pasulj sa slaninicom ja 390 dinara, a prebranac je 290 dinara.
Topli obrok
Stojana Novakovića 21
Radno vreme: 11-17 h
Broj za poručivanje: 0692362746
Ponuda kuvanih jela je svakog dana različita u gostionici Topli obrok u Ulici Stojana Novakovića 21. Na njihovoj FB stranici možete videti unapred osmišljen dnevni meni od ponedeljka do petka, pa na osnovu ukusa i potrebe isplanirati koji dan ćete odabrati da ne kuvate, već da poručite.
Kao u svakoj domaćinskoj kući, jela se pristave ujutru, pa su do 11 časova već gotova. U ponudi su svakog dana tri različita glavna jela, pa možete da birate između pohovanog mesa, gulaša, paprikaša, svinjske šnicle, pasulja s mesom, musake, mlinaca, a petkom je najčešće riba.
Od priloga su na meniju variva, pire ili pečeni krompir, patlidžan sa mileramom iz rerne, spanać, blitva, integralni pirinač…
Za cenu od 550 do 570 dinara, u zavisnosti od jela, dobije se: supa ili čorba+glavno jelo+prilog+hleb.
Ukoliko želite da naručite jelo za više osoba, potrebno je naručiti dan unapred.
Ruchak by Itebejci
Na uglu dva Janka, Veselinovića i Čmelika
Radno vreme: 10-17 h
Subota: 11-16 h
Broj za poručivanje: 061 51 00 307
U restoranu domaće kuhinje “Ruchak by Itebejci”, jela se spremaju po starinskoj recepturi banatskih baka. Ovde se ne štedi na kvalitetu, pa je većina jela sa junetinom, naročito čorbe, a pasulj se dugo kuva sa dimljenim rebrima.
Itebejci su mislili na sve, pa tako u “Ruchku” svakog dana mogu hranu za sebe da nađu i vegetarijanci.
Petkom je uvek na meniju šumski ragu, čorba od povrća i pečuraka za ljude koji poste.
Ponedeljak i utorak:
- Juneći gulaš+pire od krompira+baget+salata – 570din
- Grčka musaka (meso, patlidžan, bešamela i krompira)+baget+salata – 530din
- Pasulj sa butkicom i dimljenim rebrima+baget+salata – 530din
- Vege pasulj sa povrćem: pečurke, batat, tikvice, šargarepa+baget+salata – 490din
Četvrtak i subota:
- Rolovani junheći odrezak punjen pečurkama i povrćem u paradajz sosu+pire+baget+salata – 590din
- Ćufte u paradajz sosu+baget+salata – 530din
- Pileći batak otkošten sa semenkama bundeve pire+spanać+baget+salata – 560din
- Vege musaka sa pečurkama, batatom, tikvicama i šargarepom+baget+salata – 530din
Sreda i petak
- Rolovane tikvice od mešanog mlevenog mesa, pirinča, paradajz sosa+baget+salata – 520din
- Šumski ragu od bukovače, šampinjona i suvih vrganja sa pireom od krompira kao prilogom+baget+salata – 530din
- Lazanje bolonjeze+salata – 530din
- Vege lazanje od batata, crvenog pasulja, sočiva i bešamela od indijskog oraha+salata – 530din
Ukoliko ste se uželeli domaće supe, ovde možete za je degustirate za samo 170 dinara, a ako volite čorbe s mesom i potaže cena od 210 dinara.
Čorbica
Cankareva 30
Radno vreme 10-18h
Broj za poručivanje: 061 2 333 996
Od ukusnih, kuvanih jela miriše cela Cankareva ulica na Detelinari, jer u gostionici „Čorbica“ se krčkaju domaći specijaliteti. Ako ste se uželeli ličkog kupusa, lovačke šnicle ili leskovačke mućkalice, onda je ovo pravo mesto za vas.
Dnevni meni nemaju, ali su zato cene povoljne i može se bilo koje jelo uzeti na meru. Cene se kreću od 80din/100g za pasulj, do 150din/100g za lovačku šniclu ili vrat na roštilju. Ovde ljubitelji testa mogu naručiti gibanicu, carsku pitu, pitu s mesom i proju. Cena je 150 dinara po komadu.
Ketering “Bucko baš“
Broj za poručivanje: 069 2211641
Ketering “Bucko baš“ je savršen izbor ukoliko želite pravi topli obrok. Svakodnevno pripremaju nekoliko kuvanih jela po tradicionalnim domaćim receptima. Namirnice su sveže i kvalitetne, a meni je unapred osmišljen za tekuću nedelju.
Obroci se poručuju dan ranije ili toga dana do 9 časova preko portala ili telefonom, a isporuka je od 11 do 15 časova.
Ketering “Bucko” sarađuje sa dosta firmi u Novom Sadu i dostavljaju zaposlenima obroke na radom mestu.
Cena dnevnog menija je 350 dinara, a u tu cenu je uračunata salata i hleb
Ponedeljak
Kuvana jela:
- Grčka musaka
- Piletina u sosu od šampinjona, pire
- Pohovana piletina, pire krompir
Supe:
- Paradajz supa
Utorak
Kuvana jela:
- Boranija sa mesom
- Pohovano pileće meso, španać, pire
- Pohovana piletina, pire krompir
Supe:
- Juneća supa sa knedlama
Sreda
Kuvana jela:
- Slatki kupus sa junetinom
- Pohovano belo meso, španać i pekarski krompir
- Pohovana piletina, pire krompir
Supe:
- Krem pileća čorba
Četvrtak
Kuvana jela:
- Gulaš, makaroni
- Rižoto sa piletinom i prazilukom
- Pohovana piletina, pire krompir
Supe:
- Pileća čorba
Petak
Kuvana jela:
- Pasulj sa suvim mesom
- Pileći ražnjić u slanini, pire
- Pohovana piletina, pire krompir
Supe:
- Paradajz čorba sa jajima
Dodaj komentar