Srbija Vesti

Boris Tadić poentirao tokom klinča Đilasa i Orlića na RTS

Đilas i Orlić
Foto: ScnShot RTS-Reč na reč

Dok su se Dragan Đilas i Vladimir Orlić na RTS-u raspravljali oko famoznih 619 miliona evra, koliko je navodno predsednik stranke Slobode i pravde prihodovao dok je bio gradonačelnik Beograda, Boris Tadić je, čini se, izrekao najbolji savet i, čini se, neprimetno rešio problem obojici.

Đilas je bio spreman na prozivke od strane Vladimira Orlića, pa mu je odgovorio da deset godina govore jedno te isto.

– Jedan evro da sam ukrao mogli ste deset puta da me uhapsite do sada. A niste lepo sabrali, nije to taj prihod. Izvolite s tim papirima u Tužilaštvo, u policiju, prijavite me – rekao je Đilas.

Orlić je, očekivano, ponavljao prihode Dragana Đilasa iz godine u godinu, pokazujući papire, slike i izvode iz APR-a. Zatim je rekao kako će sve to što je poneo vrlo rado dati RTS-u da napravi prilog.

– Daću i Bošku Obradoviću da vidi sa kim je hteo da ruši državu, daću i Raduloviću (Suverenisti) da se upozna, a vi gospodine Tadiću, vi ovo vrlo dobro znate, jer da ne znate, ne biste 2012. godine kada ste izgubili izbore rekli da je su to bile godine tajkunizacije Srbije. Na ovo ste mislili – rekao je Orlić pokazujući na Đilasa.

Boris Tadić je odgovorio da je upravo on 2012. godine tražio Zakon o poreklu imovine.

– Ovde svako mora da bude predmet istrage. I Dragan Đilas treba da razjasni situaciju. Vrlo je važno da je razjasni i meni je bitno da je razjasni. Da ne bi bilo da je neko pod mojom vlašću zloupotrebljavao bilo šta – rekao je, pa se obratio Orliću i drugim učesnicima debate.

– I vi gospodine Orliću morate da razjasnite. Svako ko ima bilo kakvu nedoumicu oko toga da li je ukrao neki novac. Niko, niko nema pravo da bude optužen bez dokaza. U suprotnom urušava se pravni poredak ove zemlje – rekao je bivši predsednik Srbije.

Tema sinoćne debate Reč na reč na RTS-u bila je – može li Srbija da izbegne svetsku ekonomsku i energetsku krizu. Tri dana pred izbore, u holu Skupštine, odakle se emituje ova emisija, javnosti su se predstavili Boško Obradović, predsednički kandidat ispred koalicije DVERI-POKS, Boris Tadić, predsednik SDS-a, Vladimir Orlić, poslanik SNS-a u Skupštini Srbije, Saša Radulović ispred liste Suverenisti, Dušan Bajatović ispred SPS-a i Dragan Đilas, kao predstavnik koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Hit tvit prekinut na 20 sec: Tadić pravio aviončiće od Brnabićkinih papira

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

20 Shares
Share via
Copy link