Srbija Vesti

Savo Manojlović optužio Đilasa da je “srušio” listu “Kreni-promeni” na Vračaru (VIDEO)

savo manojlović
Foto: Printscreen/X

Predsednik SSP-a Dragan Đilas izjavio je da su optužbe kandidata za gradonačelnika Beograda pokreta “Kreni-promeni” Sava Manojlovića, da stoji iza obaranja njihove liste, bestidne i bez ikakvih dokaza.

Manojlović je ranije u objavi na društvenoj mreži Iks naveo da iza obaranja liste “Kreni-promeni” na Vračaru stoji upravo Dragan Đilas.

“Kontaktirali smo predstavnike Crte povodom vesti da su oborili listu Kreni – Promeni na Vračaru. Crta se ne bavi kontrolorima izbora na opštinskom nivou, iako se njihov advokat nalazi na listi saradnika. Iza obaranja liste stoji Dragan Đilas. SNS komisija će sada navodno vratiti izbornu listu Kreni – Promeni. Planiraju da nam pojedu izbornu kampanju tako što će Đilas obarati izbornu listu, a Vučić nam je vraćati”, stoji u objavi Manojlovića.

Dodaje i da je jedini način da Aleksandar Vučić politički preživi u Beogradu da se stvori smutnja i da dovoljan broj ljudi ne izađe na izbore.

“Povukli smo naše članove iz biračkog odbora na Vračaru. Nećemo se više baviti ovim pitanjem. Idemo u kampanju. Pozivamo da se glasa za opozicione liste na Vračaru. Na nivou Beograda – I ja sam Beograd“. Idemo da pošaljemo u političku prošlost obojicu”, naveo je on.

Odgovarajući na ove optužbe Đilas je na društvenoj mreži Iks napisao:

“Govore mi upućeni da je Savo ispostava službe. Do danas nisam verovao u to. Ali kada vidim da laže na isti način kao Vučić i njegovi tabloidi, kada me bestidno, bez ikakvih dokaza, optuži da sam srušio njegovu listu na Vračaru i još kaže da ima informacije da će Vučić da je vrati, onda priča dobija smisao”, stoji u objavi Đilasa.

Lider SSP-a pojašnjava i da ne zna advokata Tupanjca koji se žalio sudu i da ga nikad nije video.

„Ali iz medija i sa mreža znam da lista Kreni-promeni na Vračaru ima 230 potpisa manje od zakonskog minimuma, da ima dva fantomska kandidata za odbornike koji su menjali prebivalište, kao i da doktor pravnih nauka nije ispoštovao zakonom predviđen odnos žena i muškaraca na listi. Nemam vremena da se bavim Savom. Bavim se organizovanom zločinačkom grupom koja je zarobila Srbiju i koju predvodi Aleksandar Vučić. Sa svojim koleginicama i kolegama iz SSP-a govotim o kriminalu, korupciji, odlasku ljudi, položaju prosvetara i zdravstvenih radnika, o tome da Željko Mitrović pokreće još jedan rijaliti na novom kanalu, o potrebi da Srbija bude deo Evrope ali i sramotnoj podršci Vučiću od nekih zemalja i političara, o uništavanju i mog Beograda“, napisao je Đilas i dodao:

„Razumem da mu je služba dala nalog da ruši Đilasa, a ne Vučića i da je celu svoju kampanju usmerio na mene. Ovaj opozicioni Nestor bi ipak morao da pokuša da se uozbilji, jer birači u Beogradu nisu zaslužili ovakav nivo diletantizma koje je pokazao prijavljujući svoje liste i izjavama poput ove na koju, posle mnogih prećutanih, reagujem“.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu oborio je izbornu listu „Kreni-promeni“ za opštinu Vračar zbog manje validnih potpisa nego što je zakonom propisano.
Prema navodima lista Vreme, Viši sud u Beogradu doneo je presudu kojom se poništava rešenje Izborne komisije Vračar o proglašenju izborne liste broj 9 „Dr Savo Manojlovic – I ja sam Vračar – Kreni-promeni“ za izbore za odbornike Skupštine opštine Vračar.

Žalbu na rešenje izborne komisije podneo je Vladimir Tupanjac, koji je i advokat nevladine organizacije CRTA, koji je ukazao na to da je izborna lista Sava Manojlovića imala validnih 370 potpisa za predaju liste u opštini gde je za to neophodno 600 potpisa.

On je u izjavi za N1 rekao da smatra da je odluka Višeg suda u Beogradu zakonita i jedina moguća, budući da je sud, na osnovu dokaza koje im je, kako kaže, dostavio u prilogu žalbe, nesumnjivo utvrdio da je Izborna komisija GO Vračar prekršila važeće zakone.

Izvor: N1

Savo Manojlović najavio da će 2. juna najverovatnije organizovati blokadu izbora

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link