Magazin Srbija

Hit tvit prekinut na 20 sec: Tadić pravio aviončiće od Brnabićkinih papira

dacic-brnabic-tadic
Printscreen

Verovatno je sinoć, prvi put u poslednjih ko zna koliko godina, Pink i emisiju „Hit tvit“ gledala i navijačja ekipa pozicije ali i opozicije. Društvene mreže su ‘gorele’ a gosti u studiju su dali dovoljno materijala za raspravu minimum za naredna dva dana. Velika rasprava o kosovskom pitanju obeležila je sinoćnu burnu emisiju u kojoj su gostovali Ana Brnabić, Boris Tadić i Ivica Dačić.

Voditeljka Verica Bradić rekla je kako se na Tviteru povela polemika zbog Tadićevog gostovanja, na šta je Tadić reagovao.

– Došao sam zbog toga da se obratim građanima, a ne Ivici Dačiću ili Ani Brnabić. Tu sam posle 10 godina. Stojim pred građanima i nemam nikakav problem – rekao je Tadić.

Brnabić je zatim rekla da je Tadić za nju rekao na Tviteru da „otežano misli“.

– Ja sam donela ovde rezultate, pa ćemo, nadam se, govoriti argumentima i činjenicama – rekla je Brnabić.

– Drugačije je bilo – odgovorio je Tadić.

– Hoćete da Vam pročitam? – rekla je Brnabić, a zatim citirala Tadićev tvit.

„Veliki problem je kada zemlju vode polupismeni, još veći kada su na čelu poluusmeni, a najgore je kada je na mestu premijera neko ko otežano misli“.

– Ja na ovo nisam odgovarala, ali sam se razočarala, jer sam mislila da ste vi učinili mnogo za uklutru političkog dijaloga u Srbiji. U ovom trenutku, svakako, bivši predsednik Tadić priča mnogo lepše, ali je važan rezultat – nastavila je Brnabić.

Dačić je dodao da ne prihvata da Tadić lepše priča, posle čega je Tadić rekao: – Ovo je neverovatno!

– Imate 10 godina vređanja opozicije i vi sada pričate kao da smo mi ti koji su uveli teške reči – kazao je Tadić.

– Građani Srbije ne podržavaju takav način izražavanja. Ana, nemojte ga hvaliti da lepo priča – rekao je Dačić.

– Lepo priča, on je profesor i ja volim kako priča – kazala je Ana Brnabić.

– Pa i za mene kažu da sam maneken, pa mene to ne vređa – rekao je Tadić.

Brnabić je potom prešla na temu ulaganja u zdravstvo, nakon što je prikazan prilog o institutu „Dedinje 2“.

– Drago mi je što smo prešli na ovakve stvari, zbog ovih stvari se bavite politikom, ovo su najlepše moguće stvari. Kada smo otovrili KC Niš, to je bio prvi ikada završen KC u Srbiji. Ikada, dakle! Nešto smo pokrenuli i nešto smo završili i time smo u velikoj meri promenili našu zemlju. Dedinje 2 je najbolja, sada, kardiovaskularna bolnica u koju smo uložili oko 50 miliona evra, kao i u KC Niš. Mislim da su to naši lekari zaslužili, da su to naši građani zaslužili. Sada radimo i KC Vojvodine – rekla je Brnabić.

U nastavku emisije ne bilo burno, a Brnabić je optužila Tadića da je njegovo ponašanje – sramotno.

U jednom momentu Tadić je od papira koje je donela Brnabić napravio aviončić, nakon čega je premijerka izjavila kako je bivši predsednik Srbije napravio aviončić od papira na kom je sudbina ljudi koji su ostali bez posla dok je on bio na vlasti.

avioncic-tadic
Printscreen

Dačić je takođe ušao u raspravu sa Tadićem kojem je poručio da je njegova stranka raspareni džemper.

Dačič je Tadiću rekao da je “došlo vreme da ponovo osvaja vlast, a da je to naučno-fantastični film“

– Celo to njegovo društvo iz njegove partije se raspalo u froncle koje se nalaze u razlićitim političkim partijama. Njegovi mangupi iz njegovih redova su sada gospodari opozicije, a Tadić je njima na tapeti. On koji je njih sve stvorio i koji su u njegove vreme postali milioneri. Vlast koja ima ovu opoziciju nema razloga da brine za svoju budućnost – rekao je Dačić.

Na to je Tadić uzvratio:

– Nemojte vi narodu da govorite ko je prošlost. Ja sam ovde pred vama i svedočim delom i rečima svemu što radim!

Zatim se povela rasprava o ideji Dragana Đilasa da se ukinu doprinosi za zdravstvo, što je Dačić ocenio kao “najveću glupost”.

Brnabić je na to kazala da ne zna “zašto to nisu uradili kada su bili na vlasti, a to je duže od 10 godina”.

– To bi značilo smrt za zdrastvo i za građane i lekare i zdravstvene radnike – rekla je Brnabić i navela koliko su sada veće plate lekara i medicinskih sestara nego u vreme prethodne vlasti.

Tadić ne odgovorio da prosečna plata nije mera standarda.

– Najveće cene hrane imamo hrane sada u Srbiji – rekao je Tadić i tada mu se ugasila “bubica”, odnosno mikrofon.

– Čekajte, crkla vam je bubica – rekla mu je voditeljka Verica Bradić.

– Ne čudi me što se to desilo – odgovorio je Tadić.

Ana Brnabić je zatim rekla da građani znaju koliko mesa mogu da kupe za današnju platu i koliko su mogli da kupe za 300 evra plate koliko su imali kada je Tadić vodio zemlju.

Na to je Tadić odgovorio:

– Istu količinu! Istu!

Brnabić je rekla da Vlada Srbije čija je ona premijerka nema nikakva četiri stuba spoljne politike, već da je takvu spoljnu politiku je vodio Tadić sa svojim timom. Rasprava je dalje išla sledećim tokom:

BRNABIĆ: S Vukom Jeremićem, s Draganom Đilasom, s Mlađanom Đorđevićem i sa svima ostalima koji su danas svako na svoju stranu, pa vode svoju politiku. Mi imamo jedan stub politike, a to je Srbija.

TADIĆ: Imate jedan stub spoljne politike, a to je Srbija? Ja stvarno moram da se uhvatim za glavu.

VERICA BRADIĆ: Čekajte, molim vas. Ne volite ni vas da prekidaju. Čekajte, stanite, dovodite me u situaciju da vas prekidam, a onda ćete posle reći da vam ne dam da pričate. Nije okej.

DAČIĆ: Dajte mu da pravi aviončiće! (Dodaje papir sa stola. Tadić se smeje).

BRNABIĆ: Dakle, jedini cilj naše spoljne politike je zaštita interesa Srbije, našeg naroda i svih građana Republike Srbije. I do sada smo mnogo uspešnije vodili čitavu spoljnu politiku u tom smislu od gospodina Tadića i čitavog njegovog tima zato što, znate kako, iako pričate o evropskim integracijama i mi smo uradili sve u tim evropskim integracijama. I te 2014. godine su počeli pregovori i do danas smo otvorili 22 pregovaračka poglavlja. Nisam nešto videla da ste vi bili previše uspešni u tome iako ste se upinjali iz petnih žila da nešto uradite i bili spremni da žrtvujete sve naše nacionalne interese samo da bi..

TADIĆ: Koje nacionalne interese?

BRNABIĆ: Kosovo i Metohija.

TADIĆ: Ko je žrtvovao Kosovo i Metohiju?

BRNABIĆ: Pa vi.

BRADIĆ: Nećemo sada da ulazimo u tu temu.

TADIĆ: Ne, ne, hoćemo.

BRADIĆ: Nije to sad priča.

TADIĆ: Ne, ne, ne, samo trenutak. Hoćemo o Kosovu, hajmo o Kosovu. Ko je žrtvovao Kosovo i Metohiju?

BRNABIĆ: Pa vi.

BRADIĆ: Sada ćemo da pređemo na drugu temu.

TADIĆ: Rekao sam da ne može da se preda autonomija Severa (Kosova) Angeli Merkel i zbog toga sam najverovatnije izbugio podrušku Evropske unije za izbore. Kako možete da govorite takve notorne neistine?

BRNABIĆ: Vi ste čovek koji je 2004. bio predsednik Republike Srbije kada je u martu bio pogrom.

TADIĆ: I šta sam uradio? Ja sam zaustavio pogrom.

BRNABIĆ: Kako ste zaustavili? Uspeli ste da isterate Srbe.

TADIĆ: Šta pričate?! Sačekajte, sačekajte, nemojte da govorite notorne neistine.

BRNABIĆ: Da etički očistite Srbe, da ubijaju Srbe, da pregovaraju sa…

TADIĆ: Ja sam pregovarao s admiralom Džonsonom, nakon čega je admiral Džonson izveo operaciju u Čaglavici i zaustavljen je pogrom. Nemojte da govorite notorne neistine.

BRNABIĆ: A što ste pustili da spale Bogorodicu, Manastir Bogorodice Ljeviške, pa ste ga onda pozvali telefonom.

TADIĆ: Šta kažete, šta kažete?

BRNABIĆ: Dakle, to danas ne bi bilo moguće, ne bi smeli da se usude.

TADIĆ: Govorite notorne neistine, pa baš ne biste smeli. Ovo je tipičan primer obmanjivanja građana Srbije. Ja sam kao bivši ministar odbrane organizovao sastanak glavnokomandujućeg i zaustavljen je pogrom istog trenutka nakon tog sastanka.

DAČIĆ: E, sad da se vratimo…

BRNABIĆ: E, sad da vam kažem kada je zaustavljen progrom.

TADIĆ: Istog trenutka nakon tog sastanka.

BRNABIĆ: Jeste, jeste. Dakle, pošto ste ga vi zaustavili pustili ste da ubiju osmoro Srba.

TADIĆ: Šta pričate?

BRNABIĆ: Da dve žene preminu od posledica napada, spaljeno je 935 srpskih kuća, oštećeno 35 manastira, proterano 4.012 Srba, šest gradova potpuno etički očišćeno od Srba, Priština, Oblić, Kosovo Polje, Lipljan, Gnjilane, Prizren, da ne pričamo o uništenim crkvama i manastirima, o Bogorodici Ljeviškoj. Dakle, i kada ste zaustavili? Kada se sve ovo desilo, pa ste vi zaustavili?

TADIĆ: Molim? A šta je trebalo da uradim? Građani Srbije moraju da znaju šta je istina. Tehnički sporazum koji je njihova Vlada potpisala sprečio je da Srbija pošalje vojnu efektivu na Kosovo. Ana Brnabić, premijer, kaže da smo trebali da pošaljemo vojsku i uđemo u rat sa Kforom i proizvedemo pogibiju građana Srbije na Kosovu i da ugrozimo…

U tom trenutku je voditeljka Verica Bradić prekinula program jer je gosti nisu hteli da pređu na drugu temu. Ekran je prekrio logo Hit tvita, a program je nastavljen tek posle dvadesetak sekundi, kad se situacija smirila, prenosi Blic.

Za narodne poslanike u 2021. izdvojili smo 367,9 miliona dinara, evo ko nas je najviše koštao

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link